Újabb csavar jöhet a Simon-ügyben

Kedden vizsgálja a nemzetbiztonsági bizottság Simon korábbi átvilágításának ügyét.

LM
2014. 03. 17. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet múlt pénteken írt arról, hogy Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá, ám a lap információi szerint a volt képviselő, munkaügyi államtitkár az anyagi helyzetéről kitöltött kérdőíven egyszer sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát.

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke aznapi sajtótájékoztatóján ezt úgy értékelte, hogy Simon Gábor „a C típusú vizsgálatában is hazudott”, s bejelentette: kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság összehívását. Németh Szilárd azt mondta: a bizottság ülésén megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi nemzetbiztonsági vezetést is – Laborc Sándort és Balajti Lászlót –, valamint a titkosszolgálatokért felelős akkori minisztereket, Szilvásy Györgyöt, Ficsor Ádámot és Juhász Gábort. Kérdés ugyanis, hogy „vajon Simon Gábor ügyét is intézhették-e elvtársi körben” – fogalmazott.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke elmondta: a testület kedden délelőtt ül majd össze, ahol az ukrajnai helyzet mellett – az alelnök kezdeményezésére – a Simon-ügy C típusú átvilágításhoz kapcsolódó részével is foglalkoznak majd.

Volt párttársának gyanús pénzügyeiről is beszélt a Hír TV Versus című műsorában Baja Ferenc. Míg Fodor Gábor a Magyarország élőben című műsorban kifejtette: meg kell szabadulni a Simon-féléktől. Ugyanakkor nem minden ellenzéki politikus ilyen közlékeny a témában, Mesterházy Attila például még a mentelmi bizottságtól is távol marad, mert szerinte a Simon-ügy egy kampányfogás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.