Rétvári Bence: Évek óta nőnek a bérek és csökkennek az adók

Az államtitkár szerint az ellenzék akadályozná, hogy bizonyos szektorokban hazánk a világ élvonalába kerüljön.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 10:17
RTVRI Bence
Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Márta arról beszélt a parlamentben, hogy szerinte a kormány fideszes magánalapítványokba szervezi ki a közpénzeket, miközben folyamatosan emelkedik a fertőzések és a halálozások száma. Ez azt mutatja: rettegnek attól, hogy elveszítik a választást 2022-ben – vélekedett az LMP képviselője, majd azzal fenyegetőzött, hogy amint lehetőségük lesz rá, mindenkit felelősségre vonnak majd. Demeter Márta szerint az iparűzési adó tervezett felfüggesztésével még a közszolgáltatásokat is kockáztatja a kormányt. A kormányzat teljesen képtelen kezelni a válságot – vélekedett az ellenzéki politikus.

Válaszában Rétvári Bence arról beszélt, hogy a világon minden ország a koronavírus ellen küzd, de hazánkban még nem hallani olyan híreket, mint Nyugat-Európában, ahol több országban már nem tudja az egészségügy ellátni a betegeket.

Magyarországon minden betegnek jut ágy, lélegeztetőgép és megfelelő egészségügyi személyzet – mondta az államtitkár. – Dobogósok vagyunk az ágyak és a lélegeztetőgépek számának terén az unióban – tette hozzá Rétvári Bence. Magyarország eredményesen védekezik mind a fertőzöttek, mind a halálozások számát nézve – húzta alá, majd arra kérte az ellenzéket, ne akadályozzák a védekezést álhírekkel és kamuvideókkal.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy az elmúlt tíz évben stabil gazdaságot alakítottak ki. Magyarországon évek óta nőnek a bérek és csökkennek az adók, hazánk stabilizálódott, és nem függ külső szereplőktől.

Az államtitkár kifejtette: szeretnék, ha a jövőben lenne pár szektor, amelyben világvezetők lehetünk. Amikor az egyetemek komoly forrásokat kapnak, az ahhoz kell, hogy a világ élvonalába kerülhessünk bizonyos szektorokban. – Amikor önök ezt kifogásolják, bizonyítják, hogy azt szeretnék, ha Magyarország kiszolgáltatott lenne és külföldi támogatásra szorulna – vetette Demeter Márta szemére az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.