Schanda Tamás: A baloldal a magyar fiatalok ellen beszél

Schanda Tamás meglepő fordulatnak nevezte azt, amikor jobbikosok a CEU-t emlegették az államtitkár felszólalása közben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 11:10
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Államtitkár úr, igaza van, sokkal fontosabb a Corvinus Egyetemnek a fonyódligeti nyaraló. Mi a következő terv? – hangoztatta gúnyosan Orbán Balázsnak napirend előtti felszólalásában Szakács László (MSZP). A szocialista politikus sérelmezte, hogy az államtitkár szerint stratégia, világkép és hagyomány kell a gazdasági fejlődéshez, és többek között Kínát és Szingapúrt is jó példának tartja.

– Miért nem az Oxford vagy a Cambridge-i Egyetem a jó példa? – tette fel kérdését Szakács László, majd úgy vélekedett, a keleti nagyhatalmak „nem tankkal jönnek, hanem rubellel meg jüannal, aztán hozzák a saját ideológiájukat is” – Ne mutogasson ránk, nem mi vettünk fel a Kínai Kommunista Párttól 1200 milliárdos hitelt! – állította a szocialista politikus, majd azt hangoztatta, hogy ami Magyarország érdekeit szolgálja, az a transzatlanti együttműködés és az Európai Unió.

– Nem szokatlan a szocialista párttól, hogy a magyar fiatalok ellen beszél – kezdte válaszadását Schanda Tamás államtitkár. Jelezte, a Mathias Corvinus Collegium programja, hogy azok is nyaraljanak, akik egyébként nem tehetnék meg.

– Önök ezt akarják megakadályozni. Tisztelt képviselő úr, ez egészen újfajta politika

– jegyezte meg szarkasztikusan Schanda Tamás.

Az államtitkár szerint arról szól a vagyon átadása a közfeladatot ellátó vagyonalapítványoknak, hogy hasznos társadalmi szerepvállalásokat, modern oktatásfejlesztést hajtsanak végre, valamint kutatási eredményeket és a fiatalok fejlődését biztosítsák. – Ne ellenezze ezt, ez egy rossz politika! – mondta Szakács Lászlónak Schanda Tamás, majd közölte: – ha a jövő Magyarországát biztosítani szeretnénk, akkor örülnünk kell, hogy a világ vezető egyetemei itt szeretnének campust létesíteni.

– Meglepő fordulat, hogy már a Jobbik is a Soros-egyetem mellett van!

– jelentette ki az államtitkár, miután az egykori szélsőséges párt padsoraiból a CEU-t emlegették.

– Ne egyetemellenes politikát folytassanak, hanem támogassák a felsőoktatás fejlesztését

– zárta felszólalását Schanda Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.