időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Orbán Viktor: Komoly meccs volt Brüsszelben

Forrás: FACEBOOK
2021.10.22. 14:33 2021.10.22. 15:11
Orbán Viktor: Komoly meccs volt Brüsszelben

Komoly meccs volt Brüsszelben. A tét a rezsicsökkentés. Nem hátrálunk!

 – közölte a miniszterelnök hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében. A közzétett videóban felidézte, hogy tegnap éjfélkor fejezték be a tárgyalásokat a rezsiköltségeket érintő új európai szabályozásokról.

A két fél egyike sem engedett az álláspontjából, továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans vezette bizottsági csapatok, amelyek meg akarják adóztatni a lakásokat és a gépjárműveket, fel akarják emelni az áram és a gáz árát. És vagyunk mi a másik oldalon, elsősorban közép-európaiak, akik nem akarjuk feladni az elért rezsicsökkentés eredményeit

 – mondta el Orbán Viktor. A kormányfő úgy értékelte, hogy a két fél mérkőzése tegnap döntetlenre végződött, végül hozzátette: 

A következő, valószínűleg végső összecsapást elhalasztottuk, a decemberi csúcson dől majd el, mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában.

EU-csúcs

Orbán Viktor szerint hazánk energiaellátása biztosítva van

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.