Ismét nélkülözőkön segít a Mészáros-csoport és a Magyar Vöröskereszt

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros-csoport a karácsonyi időszakban.

Forrás: Mészáros-csoport, Magyar Vöröskereszt2021. 12. 08. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros-csoport a karácsonyi időszakban. Az ötvenmillió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek. A csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára. A többi között pulykahús, friss tojás, méz, karácsonyi keksz és csokoládé is részét képezi az adománynak. A Magyar Vöröskereszt országszerte a megyei szervezetein keresztül, még karácsony előtt eljuttatja a csomagokat az érintettekhez.

A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, amelyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány negyedik hullámának hatásai. A Mészáros-csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy ezer egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból. A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően több tízezer rászoruló asztalára kerülhet ünnepi étel.

Idén az élelmiszercsomagok összeállításában kizárólag a Mészáros-csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói vettek részt. A tíz napig tartó önkéntes munkához a cégcsoport több mint száz munkavállalója csatlakozott. 

A több mint negyven tonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros-csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba. 

Innen a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat – a koronavírus-járványra tekintettel egyenként – a rászorulóknak.

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros-csoport kommunikációs igazgatója a karitatív esemény kapcsán elmondta: – Öröm számunkra, hogy a gazdaságban betöltött vezető pozíciónkhoz mérten tudunk segíteni a rászorultaknak. Mint ismert, a Mészáros-csoport nemcsak a legnagyobb hazai privát foglalkoztató, de a cégcsoport fordít a legtöbbet a hazai cégek közül jótékonykodásra. Az pedig különösen jó érzés, hogy nemcsak a tulajdonosok, de a munkavállalók is saját ügyüknek érzik a rászorulókon való segítést, így ők is hozzájárulhattak a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb élelmiszer-adományának célba éréséhez. Megtiszteltetésnek vesszük az egyik legnagyobb hazai karitatív szervezettel tavaly megkezdett együttműködést, amely segít bennünket társadalmi felelősségvállalásunk egyik célkitűzéséhez: azoknak segítünk, akik továbbadják a segítséget! – tette hozzá dr. Tóth Krisztina.

– A járványhelyzetben még nagyobb logisztikai ráfordítással és mennyiségben juttatunk el élelmiszereket a nehéz helyzetben lévőknek, szakértő munkatársaink és lelkes önkénteseink segítségével. A Mészáros-csoport élelmiszercsomagjainak gyors és jól szervezett kiosztását az egész országot lefedő hálózatunk teszi lehetővé, ami nem kis feladat, hiszen ez még a Magyar Vöröskereszt gyakorlatában is igen nagy mennyiségű és értékű élelmiszer-adománynak számít! – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományvonalon támogathatók.

Borítókép: Mészáros-csoport

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.