Fidelitas: Hajnal Miklós lépjen vissza a képviselő-jelöltségtől

A 12. kerület momentumos képviselőjelöltje többször közgazdászként hivatkozott saját magára úgy, hogy nincs diplomája.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 25. 14:06
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidelitas arra szólítja fel a momentumos Hajnal Miklóst, hogy lépjen vissza a képviselő-jelöltségtől, mert hazudott a végzettségét illetően 

– mondta Illés Boglárka keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. A Fidelitas elnöke úgy fogalmazott: Hajnal Miklós, a 12. kerület momentumos képviselőjelöltje többször közgazdászként hivatkozott saját magára, azonban később be kellett ismernie, hogy nincsen diplomája, hiszen tanulmányait félbeszakította. 

„Ha a Momentum – amely magát az új politikai generációként hirdeti – ezt követően nem lépteti vissza és nem zárja ki Hajnal Miklóst, akkor ez újabb bizonyíték arra, hogy a baloldal nem újult meg, a Momentum pedig ugyanazt követi, mint baloldali társai”

–  jelentette ki Illés Boglárka, majd arra szólította fel Hajnal Miklóst, hogy vállalja a tetteiért a következményeket, hiszen ha hazudott, akkor nem kérheti a választásokon az emberek bizalmát. A Fidelitas elnöke emlékeztetett: a napokban Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőről is kiderült, hogy hazudott a diplomájával kapcsolatban, ezért őt az MSZP a napokban kizárta soraiból. 

Megjegyezte, a baloldali politikusoknál mindennapos, hogy „hazudnak reggel, éjjel meg este”, hiszen korábban Karácsony Gergely főpolgármester nyelvvizsga hiányában is betölthetett adjunktusi tisztséget, míg Gyurcsány Ferenc szakdolgozatát a „mai napig nem találják”. A Fidelitas elnöke és a szervezet aktivistái a budapesti Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztató végén több, „KÖZ GÁZ – Hajnal Miklós is közgazdásznak hazudta magát” feliratú, Hajnal Miklóst, Bangóné Borbély Ildikót, Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt ábrázoló táblát is elhelyeztek a villanyoszlopokon.

Borítókép: Illés Boglárka (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.