A kormány a külhonban élő magyar családokat is megbecsüli

A baloldali kormányok korábban a kettős állampolgárság ellen voltak, nem adtak támogatást a külhoni magyaroknak.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 9:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali kormányzás alatt, 2008 és 2010 között háromszor többen mentek el Magyarországról, mint ahányan hazajöttek. Akkor a baloldali kormányok a kettős állampolgárság ellen voltak, és nem adtak támogatást a határon túl, külhonban élő magyaroknak. 2010-ben családbarát-fordulat történt. Folyamatosan nő a visszavándorlók száma, és ma már többen költöznek haza, mint ahányan elmennek.

– számolt be legújabb videójában a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért. A felvételen kifejtik, Magyarországon egy évtized alatt tizenötszörösére nőtt a hazatérők száma, és a visszavándorlók között egyre több a gyermekes család. Kitértek arra is, hogy a határon túli, külhoni magyar családok 2018 óta igényelhetik az anyasági támogatást, és ugyanolyan feltételek mellett nyithatnak babakötvényt, mint az anyaországiak. Eddig összesen 35 ezren éltek ezekkel a lehetőségekkel. Szerintük ez annak köszönhető, hogy Magyarország családbarát ország, ahol a külhonban élő magyar családokat is megbecsülik.

A teljes felvételt ITT megtekinthetik:

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.