Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzset

Négy miniszter és a Magyar Honvédség parancsnoka is részt vesz a rendkívüli ülésen. – Ez a legrosszabb forgatókönyv, kitört a háború, ebben a helyzetben Magyarország biztonsága a legfontosabb – írta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Magyar Nemzet
2022. 02. 24. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök 

az ukrajnai katonai műveletek miatt csütörtök délelőtt összehívta a nemzetbiztonsági operatív törzs ülését a Karmelita kolostorba

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

– Az ülésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor és Varga Mihály miniszterelnök-helyettesek, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, Kovács József nemzeti információs államtitkár valamint a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői vesznek részt – mondta a sajtófőnök. 

Magyarország biztonsága a legfontosabb

Ma hajnalra virradóan a legrosszabb forgatókönyv valósult meg az orosz–ukrán konfliktusban: kitört a háború

– ezt már Orbán Balázs államtitkár, a miniszterelnök politikai igazgatója írta közösségi oldalán a délelőtt folyamán. 

A politikus rögzítette: 

az elsődleges szempont Magyarország biztonsága. Ezért a kormány elutasítja a baloldal felelőtlen javaslatait, amely szerint magyar katonákat és fegyvereket kellene küldeni Ukrajnába. 

Orbán Balázs szerint ezzel nem tennének egyebet, mint belesodornánk Magyarországot egy háborúba. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök ma Brüsszelbe utazik az Európai Tanács rendkívüli ülésére, amelyen 

az Oroszországgal szembeni lépésekről döntenek majd az állam- és kormányfők.

– A miniszterelnök tegnap a Honvédelmi Minisztériumban egyeztetett Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel, Ruszin-Szendi Romolusz altábornaggyal, a Honvédség parancsnokával, illetve a magyar műveleteket irányító tisztekkel – emlékeztetett az államtitkár. 

Orbán Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy a honvédség és a rendőrség két alapvető feladatra készült fel: 

egyfelől biztosítja a határt arra az esetre, ha az ukrajnai harcok során esetleg fegyveres egységek sodródnának magyar területre, 

másfelől pedig humanitárius feladatokra, amennyiben menekültek érkeznének Magyarország határához.

Magyarország egyértelműen kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett

– tisztázta a politikai igazgató. Jelezte, hogy a kormány elkötelezett az egységes uniós fellépés mellett, és minden egyéb szövetségesi és nemzetközi erőfeszítésben részt vállal, amely a béke helyreállítását célozza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.