Három eljárást indított Budai Gyula az ellenzéki összefogás ellen

Jogosulatlan adatkezelés, tiltott kampányfinanszírozás és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt kezdeményezett eljárásokat az ellenzéki összefogással szemben Budai Gyula – mondta a fideszes politikus szerdán a közmédiának nyilatkozva.

Forrás: MTI2022. 03. 30. 15:45
BUDAI Gyula
Budapest, 2022. február 21. Budai Gyula, a Fidesz képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. február 21-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula kifejtette: kedden az ellenzéki összefogás sms-eket küldött ki több millió állampolgárnak olyan telefonszámról, amely nem volt visszahívható. Felveti a jogosulatlan adatkezelés gyanúját az, hogy ilyen nagy mennyiségű adattal, telefonszámmal rendelkeznek, amelyet – szavai szerint – törvénytelen úton szereztek meg. Ezért Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökéhez fordult.

Hozzátette: nyilvánosságra került, hogy a múlt héten Márki-Zay Péter Vecsésen egy étteremben a DatAdat Professional Kft. nevére kérte a csaknem 140 ezer forintos számlát kiállítani. Ez egy offshore-hátterű, Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz és Ficsor Ádámhoz, Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnökéhez köthető adathalász cég – mondta Budai Gyula, aki ezért Domokos Lászlóhoz, az Állami Számvevőszék elnökéhez fordult, hogy tiltott kampányfinanszírozás miatt indítson vizsgálatot.
– Végül, mivel az ismeretlen eredetű pénzek kampányban történő felhasználása és tisztára mosása miatt a bűncselekmény alapos gyanúja is felmerül az ellenzék kampányfinanszírozásával kapcsolatban, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi főigazgatójánál költségvetési csalás bűncselekménye miatt tett büntetőfeljelentést – közölte a politikus.
Budai Gyula megjegyezte, hogy egy múlt héten kiszivárgott hangfelvétel alapján kokain értékesítéséből származó pénzeket használtak fel Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke óbudai kampányához. – Innentől kezdve az is felmerül, hogy ebből a pénzből nemcsak Óbudára jutott, hanem az ellenzék országos kampányába is jegyezte meg.

Borítókép: Budai Gyula, a Fidesz képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.