Márki-Zay Péter súgógépes beszédét is vágni kellett

A súgógép sem tudta kordában tartani az összevissza beszélő Márki-Zay Pétert, jöttek a vágók kárt menteni, ezért csúszott a szerdai baloldali programbemutató.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 03. 10. 7:30
MÁRKI-ZAY PÉTER ÉS A SÚGÓGÉP
MÁRKI-ZAY PÉTER ÉS A SÚGÓGÉP Forrás: DEÁK DÁNIEL FACEBOOK-OLDALA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaotikusra sikerült a baloldal programismertetője, többször módosították az időpontokat, az előadók személyét, illetve a rendezvény címét is, míg végül azzal magyarázták a szervezők az anomáliát, hogy két különböző rendezvényt tartottak.

Azt elismerték, hogy maga a programismertető esemény csúszott, de ennek okáról nem esett szó. Minden valószínűség szerint azért késett Márki-Zay Péter programbemutatója több alkalommal is, mert súgógépről sem sikerült normálisan elmondania a szöveget.

Eredetileg csütörtök este hat órára, a Mindenki Magyarországa Mozgalom szervezésében „közös kiállásra a kormányváltás ügye mellett” rendezvényre küldött szét sajtómeghívókat múlt pénteken az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért. A Hvg.hu cikke szerint a regisztrációra buzdító meghívó alapján mások mellett Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Lukácsi Katalin MMM-alelnök, Ungváry Krisztián történész, Szél Bernadett országgyűlési képviselő és persze Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt felszólalására lehetett számítani.

Szerda reggel újabb e-mailben tájékoztatott az Egységben Magyarországért sajtóosztálya, hogy az este hat órakor kezdődő rendezvény valójában közös ellenzéki programbemutató. Azt írták: „A mai nap 18 órától Csak felfelé! – Az emelkedő Magyarország programja címmel programbemutatót tartunk.”

Délután egykor Márki-Zay Péter Facebook-oldalán megjelent egy poszt, miszerint nem a korábban közölt hat órától, hanem este hét órától követhető élőben a programbemutató. Közben egy Facebook-eseményt is létrehoztak a programbemutatónak, szintén hét órai kezdéssel, de itt már a felszólalók között Márki-Zay Pétert és Szabó Tímeát leszámítva nyoma sem volt a korábbi meghívóban közölt neveknek, ezzel szemben egy sor új felszólaló nevét közölték Hadházy Ákostól Arató Gergelyen át Z. Kárpát Dánielig.

Két perccel hat óra előtt újabb email jött az Egységben Magyarországért sajtóirodájától, miszerint „a korábban 18 órára tervezett programbemutató technikai okok miatt csúszik, de még a mai nap figyelemmel követhetik a korábban említett felületeken”. A Facebook-esemény időpontja közben továbbra is hét óra maradt. Ehhez képest nem sokkal hat óra után Szél Bernadett Facebook-oldalán elindult egy élő videó a rendezvényről, rajta az eredeti meghívóban írt első felszólalóval, Jeszenszky Gézával.

Közben fél hét után jött a következő levél, miszerint „A Csak felfelé! – Az emelkedő Magyarország programja címmel tartandó programbemutatót húsz órától követhetik figyelemmel”. Márki-Zay Péter oldalán is csak egy, a már az este nyolc órás kezdésre módosított poszt volt látható.

A követhetetlen szervezés és a késés valódi oka információink szerint az volt, hogy Márki-Zay Péter a rendezvényen képtelen volt normálisan elmondani a szöveget, ezért utólag kénytelenek voltak megvágni az előadását. Tehát a látszat ellenére nem élő sajtóesemény volt, a felvételekből egyértelműen kiderül, hogy négy súgógép is segítette a baloldal kormányfőjelöltjét a teremben. A közönség tetszésnyilvánítását is gép irányította, vélhetően ezért tapsoltak többször is indokolatlanul a mondat közepén.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője így reagált a közösségi oldalán:

Márki-Zay imént ismertette a 2. Gyurcsány-tervet. Áprilisban állítsuk meg őket! Hajrá, Magyarország!

Borítókép: Deák Dániel Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.