Migrációs szervezet: a magyar hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet

A Nemzetközi Migrációspolitika-fejlesztési Központ főigazgatója szerint a magyar hatóságok hibátlanul kezelik az ukrajnai háború nyomán kialakult menekültválságot.

Forrás: MTI2022. 03. 09. 17:07
SZIJJÁRTÓ Péter; NAGY Andor; SPINDELEGGER, Michael
Bécs, 2019. november 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Michael Spindelegger, a Nemzetközi Migrációs Politikát Fejlesztõ Központ (International Centre for Migration Policy Development, ICMPD) fõigazgatója kezet fog Bécsben, a központ tanácskozásán 2019. november 21. Középen Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete. MTI/KKM/Borsos Mátyás Fotó: KKM/Borsos Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Spindelegger a beregsurányi Híd Kárpátaljáért segítségponton tett látogatása alkalmával az MTI tudósítójának elmondta:

a delegációjuk egyelőre a menekültek fogadásának és ellátásának folyamatát tanulmányozza, annak érdekében, hogy megfelelő segítséget tudjanak nyújtani.Hangsúlyozta:

egyelőre azt tapasztalják, hogy a hatóságok hibátlanul kezelik a helyzetet, illetve a civil szektor és a magánszemélyek is szenvedélyesen dolgoznak a menekültek érdekében.

Hihetetlen ezt a segítségnyújtást látni, ami szép példája a szolidaritásnak

 – fogalmazott Michael Spindelegger.

A bécsi székhelyű ICMPD világszerte 90 országban működik. Azzal a céllal jött létre, hogy kutatásokat végezzen és projekteket hajtson végre a migrációval kapcsolatos kérdésekben, emellett szakpolitikai ajánlásokat adjon kormányzati szerveknek, valamint kormányközi ügynökségeknek.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Michael Spindelegger (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.