Nacsa Lőrinc: A hallgatás egyenlő a beismeréssel

A frakciószóvivő szerint Márki-Zay Péter azért nem válaszol a DatAdattal való kapcsolatára vonatkozó kormánypárti kérdésekre, mert van titkolnivalója.

Magyar Nemzet
Forrás: index.hu2022. 03. 31. 12:08
NACSA Lõrinc
Budapest, 2021. december 1. Nacsa Lõrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a tengerészek képzésérõl, képesítésérõl és az õrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyára azért nem válaszol a DatAdattal való kapcsolatára vonatkozó kormánypárti kérdésekre Márki-Zay Péter, mert van titkolnivalója – nyilatkozta az Indexnek Nacsa Lőrinc. Szerinte a hallgatás egyenlő a beismeréssel, és ami történt, az egyértelműen a magyar választásokba történő beavatkozás. 

A KDNP frakciószóvivője hangsúlyozta, a Fidesz–KDNP csak olyan állampolgárokat keres meg, akik erre kifejezetten engedélyt adtak, amikor megadták az adataikat, a DatAdat azonban nem tudni, mit csinál pontosan, mivel nem válaszol.

„Nagyon szigorú, az adatvédelmi hatóságok által is jóváhagyott és a törvényeknek mindenben megfelelő adatkezelési szabályaink vannak. A különbség azt hiszem, elég nagy, úgy hívják: a jogszabályoknak való megfelelés” – fogalmazott.

Nacsa Lőrinc szerint az is aggályos, hogy egy részben vagy egészben külföldi pénzből működő, elvileg magáncég fizeti a miniszterelnök-jelölt kampányvacsoráját.

Még ennyi év elteltével is Gyurcsány és Bajnai irányít – mutatott rá a frakciószóvivő. 

Az ő módszereiket ismerjük. Ugyanaz a csapat, csak most már az információs technológiát is igénybe veszik. A hírekből kiindulva ráadásul gyanús, hogy nem is törvényesen

– tett hozzá.

Borítókép: Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.