Sztrájk idején is biztosítani kell a gyermekfelügyeletet és az oktatást

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk.

Munkatársunktól
2022. 03. 10. 12:22
null
20220131 Budapest Pedagógussztrájk Vörösmarty Mihály Gimnázium Fotó: Katona Vanda Magyar Nemzet Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk, vagyis az iskoláknak a sztrájk idején is biztosítaniuk kell a gyermekfelületet és az oktatást – tájékoztatta lapunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI). 

Az EMMI továbbra is arra kéri a szakszervezeteket, hogy ne tévesszék meg a szülőket és a közvéleményt, és a jelenlegi háborús helyzetben fontolják meg a sztrájkot, mert az iskolákban békére és nyugalomra, illetve az oktatás zavartalanságára van szükség. A minisztérium arra is kérte a szakszervezeteket, legyenek tekintettel a szülőkre és a gyerekekre, akikre az utóbbi két évben egyébként is sok teher hárult a járvány miatt. A kormány elkötelezett a pedagógusok béremelésének folytatása mellett, ahogy azt már korábban is többször hangsúlyozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.