Orbán Viktor a nemzetpolitikai eredmények megvédését szorgalmazta

Orbán Viktor miniszterelnök idén is megtartotta szokásos egyeztetését tusnádfürdői előadása előestéjén a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetőivel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Forrás: MTI2022. 07. 22. 18:38
NAGY János; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; NÉMETH Zsolt
Tusnádfürdõ, 2022. július 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetõivel egyeztet tusnádfürdõi elõadása elõestéjén 2022. július 22-én. A kormányfõ mellett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezetõ államtitkár (b), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2) és Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (b4). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbeszélésen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Forró Krisztián, az MKP elnöke, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Jankovics Róbert, a HMDK elnöke és Horváth Ferenc, MMÖNK elnöke vett részt, a magyar kormányzat oldaláról pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, illetve Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az elhúzódó ukrajnai háború nemcsak Magyarországot, hanem a határon túli magyar nemzetrészeket is súlyosan érinti, ezért folyamatos egyeztetésre van szükség a gazdasági és társadalmi károk elhárításához. A résztvevők kifejezték szándékukat, hogy a válság ellenére is meg fogják őrizni a magyar nemzetpolitikának az elmúlt tizenkét évben elért eredményeit – mondta a miniszterelnök sajtófőnöke.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetőivel egyeztet tusnádfürdői előadása előestéjén 2022. július 22-én. A kormányfő mellett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.