Pár hónapja még a Jobbik elhagyását fontolgatta Gyöngyösi Márton

Gyöngyösi Márton még azt is kilátásba helyezte, hogy kilép a Jobbikból, ha Ander Balázs lesz a párt új elnöke – állítja Molnár Enikő, aki szerint Gyöngyösi nem volt túl jó véleménnyel vetélytársáról, akivel aztán mégis lepaktált. Jakab Péter tanácsadója azt írta: „hamarosan az egyik női politikus helyett így Ander Balázst láthatjuk majd a parlamentben”.

2022. 09. 15. 5:45
null
20220702 Budapest Jobbik tisztújító kongresszus Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Gyöngyösi Márton a Jobbik új elnöke, Ander Balázs a párt egyik alelnöke Fotó: Mirkó István

Gyöngyösi Márton még azt is kilátásba helyezte, hogy kilép a Jobbikból, ha Ander Balázs lesz a párt új elnöke – állítja Molnár Enikő, aki szerint Gyöngyösi nem volt túl jó véleménnyel vetélytársáról, akivel aztán mégis lepaktált. Jakab Péter tanácsadója azt írta: „hamarosan az egyik női politikus helyett így Ander Balázst láthatjuk majd a parlamentben”.

Pár hónapja még a Jobbikból is kilépett volna Gyöngyösi Márton, ha elnökjelölti vetélytársa, Ander Balázs lett volna a párt új vezetője. Minderről Molnár Enikő írt Gyöngyösi egyik Facebook-bejegyzésére reagálva. A Jobbik elnöke a hozzászólást ugyan letiltotta, de Jakab Péter tanácsadója a saját közösségi oldalán közzétette azt.

Emlékeztettem, hogyan nyilatkozott még néhány hónappal ezelőtt a Jobbik mostani alelnökéről (Ander Balázs – a szerk.), aki még nemzeti szí­neink sorrendjét se tudta. Bár Marci akkoriban még azt is kilátásba helyezte, hogy kilép a Jobbikból, ha Ander Balázs lesz a Jobbik új elnöke, de azóta mindez megváltozott, hiszen a tisztújítás előtti estén Gyöngyösi Márton és Ander Balázs megegyeztek

– emlékeztetett Molnár Enikő, aki felidézte, a két aspiráns abban állapodott meg, hogy „Ander Balázs visszalép Gyöngyösi Márton javára egy parlamenti mandátumért”.

– Hamarosan az egyik női politikus helyett így Ander Balázst láthatjuk majd a parlamentben, akiről néhány hónappal ezelőtt Gyöngyösi Marci még így írt nekem: „Már csak a fejét kellene lecserélni” – idézte fel a mostani pártelnök szavait Molnár Enikő, aki Gyöngyösi fenti kijelentéséről egy fotót is közzétett.

Molnár Enikő egyébként azután fedte fel Gyöngyösi kilépési terveit, hogy a Jobbik elnöke a minap arra hívta fel Jakab Péter, a párt korábbi tagjának és elnökének a figyelmét, hogy volt párttársa engedély nélkül tárolja emberek adatait.

Gyöngyösi ugyanis meglepő módon levelet kapott a Jakab Péter által indított Nép Pártján Mozgalomtól, melyben megköszönik neki, hogy csatlakozott Jakabhoz „abban a küzdelemben, amit a kormányváltásért és egy jobb, emberibb Magyarországért kell megvívnunk közösen”. A levél szerint Gyöngyösivel együtt több ezren jelentkeztek a mozgalomhoz, a szervezet aktivistái pedig minden szimpatizánst fel fognak keresni.

„Kedves Péter! Tudom, hogy nehéz nélkülem és a Jobbik szimpatizánsi listája nélkül, de immár egy másik szervezetben politizálsz. Viszont ha elfogadsz egy utolsó jó tanácsot, szólj a tanácsadódnak, hogy olyan emberek adatait tárolni, akik ehhez nem járultak hozzá, az bizony törvénysértés. Ebből több ezret főleg”– írta a neki küldött levélre válaszolva Gyöngyösi a közösségi oldalán, mire Molnár Enikő, aki megszólítva érezte magát, reagált a bejegyzésre. Jakab tanácsadójának hozzászólása azonban nem nyerhette el a pártelnök tetszését, Molnár szerint „annyira fájt neki az igazság, hogy még az oldaláról is kitiltott”.

Arról egyébként, hogy Ander Balázs egy mandátumért visszalépett az elnökjelöltségtől, Molnár Enikő már korábban is írt egy belső jobbikos levélben. Mint fogalmazott, „Végh Noémi és Szabó Hajnalka lesz az, akiknek a mandátumát majd át kell adnia két elnökségi tagnak. Az egyiket hamarosan Ander Balázsnak, cserébe azért, hogy visszalépett Gyöngyösi javára a tisztújításon.” Ugyanebben a levélben Molnár Enikő arról is írt, hogy Potocskáné Kőrösi Anita már május végén azt mondta Gyöngyösinek, hogy „szep­temberben beül Brenner Koloman helyére, mert őt addig úgy is vissza kell hívnia az elnökségnek az ELTE-n gyűrűző zaklatási botránya miatt”.

Borítókép: 2022. 07. 02. Budapest, Jobbik tisztújító kongresszus, a képen Ander Balázs és Gyöngyösi Márton (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.