időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo
Kegyeletsértés határán a HVG publicistája

Tóta W. Árpádnak van lejjebb

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2022.09.09. 11:57 2022.09.09. 12:16
Tóta W. Árpádnak van lejjebb

Az ünneplésnek, ahogy magának II. Erzsébetnek, természetesen semmi felfogható értelme nincsen

– ezt sikerült posztolnia a brit királynő halála alkalmából Tóta W. Árpádnak. A HVG publicistája egy pár hónappal korábbi írását elevenítette fel, amelyben arról ír, hogy II. Erzsébet teljesen jelentéktelen, emellett pedig magát a monarchiát és a királyi családot szapulja. 

– Mi errefelé pontosan tudjuk, milyen kellemetlen jelenség az egyeduralkodó, aki tényleg kormányozni akar, és meg is teheti – húzott párhuzamot a magyar és a brit államberendezkedés között a publicista.

A közösségi oldalán így zárta mondandóját a HVG munkatársa: 

A monarchiát emberek találták ki, nem Isten vagy Gaia, úgyhogy emberek le is bonthatják ugyanúgy, ahogy megtették másutt. A brit fiatalok többsége már most is csak röhög a majomparádén; aligha fogja őket meggyőzni a trónon gubbaszkodó, híresen buta és visszataszító Károly.

Erre reagált volt főnöke, a HVG véleményrovatának egykori vezetője. Hont András egy kommentben azt írta: 

Évek óta érdeklődéssel figyelem, ahogy zsémbes középkorú úrként megfejted, hogy milyenek a fiatalok. És valahogy soha nem olyanok. Úgy tűnik, nem azon röhögnek, amit te gondolsz. Hanem például rajtatok. Csak ennek fölismerésétől az ifjonti munkásőrfalanx megkímél.

Hont szerint nem attól lesz valaki jelentéktelen, hogy nem rendelnek alá igazgatási jogköröket. – Bár olyanok is vannak, akik alá rendelnek, és mégsem mennek semmire. Na, te őket tartod jelentősnek – szúrt oda egykori beosztottjának az újságíró. 

Hont András zárásként felhívta a figyelmet a poszt kegyeletsértő időzítésére.

 Borítókép: Tóta W. Árpád (Fotó: Blogstar.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.