Tóta W. Árpádnak van lejjebb

A publicista II. Erzsébet halála után posztolta újra írását arról, hogy szerinte mennyire jelentéktelen is a királynő.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 09. 09. 11:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünneplésnek, ahogy magának II. Erzsébetnek, természetesen semmi felfogható értelme nincsen

– ezt sikerült posztolnia a brit királynő halála alkalmából Tóta W. Árpádnak. A HVG publicistája egy pár hónappal korábbi írását elevenítette fel, amelyben arról ír, hogy II. Erzsébet teljesen jelentéktelen, emellett pedig magát a monarchiát és a királyi családot szapulja. 

– Mi errefelé pontosan tudjuk, milyen kellemetlen jelenség az egyeduralkodó, aki tényleg kormányozni akar, és meg is teheti – húzott párhuzamot a magyar és a brit államberendezkedés között a publicista.

A közösségi oldalán így zárta mondandóját a HVG munkatársa: 

A monarchiát emberek találták ki, nem Isten vagy Gaia, úgyhogy emberek le is bonthatják ugyanúgy, ahogy megtették másutt. A brit fiatalok többsége már most is csak röhög a majomparádén; aligha fogja őket meggyőzni a trónon gubbaszkodó, híresen buta és visszataszító Károly.

Erre reagált volt főnöke, a HVG véleményrovatának egykori vezetője. Hont András egy kommentben azt írta: 

Évek óta érdeklődéssel figyelem, ahogy zsémbes középkorú úrként megfejted, hogy milyenek a fiatalok. És valahogy soha nem olyanok. Úgy tűnik, nem azon röhögnek, amit te gondolsz. Hanem például rajtatok. Csak ennek fölismerésétől az ifjonti munkásőrfalanx megkímél.

Hont szerint nem attól lesz valaki jelentéktelen, hogy nem rendelnek alá igazgatási jogköröket. – Bár olyanok is vannak, akik alá rendelnek, és mégsem mennek semmire. Na, te őket tartod jelentősnek – szúrt oda egykori beosztottjának az újságíró. 

Hont András zárásként felhívta a figyelmet a poszt kegyeletsértő időzítésére.

 Borítókép: Tóta W. Árpád (Fotó: Blogstar.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.