időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Hollik István: A baloldal a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli

Forrás: MTI
2022.10.05. 14:53 2022.10.05. 15:30
Hollik István: A baloldal a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli

A baloldal a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István közölte: ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a bevezetett szankciók óriási károkat okoznak a gazdaságban. Sajnos – tette hozzá – Brüsszelben még mindig azon dolgoznak, hogy további szankciókat vezessenek be, nyolcadik szankciós csomagon gondolkodnak és uniós gázárspkában.

Ez egyet jelent a gázszankcióval

– hangoztatta a kormánypárti politikus, aki szerint ez az átgondolatlan terv tovább mélyítené az egyébként is mély válságot, és az európai állampolgárokkal fizettetné meg a háború árát.

Hollik István kiemelte: a magyar baloldal aktívan támogatja az újabb szankciós terveket, annak ellenére, hogy az újabb korlátozó intézkedések bevezetése veszélyeztetné Magyarország energiaellátását és a magyar emberek munkahelyeit is.

– A baloldalt azonban ez hidegen hagyja – fogalmazott, majd felidézte: a baloldal korábban is kijelentette, hogy a szankciók pártján áll.

Hollik István példaként említette, hogy Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője szerint a kivetett szankciók működnek. Emlékeztetett arra is, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke a gazdasági szankciókat a leghatékonyabb eszköznek nevezte. A baloldal a migrációhoz hasonlóan a szankciók ügyében is Brüsszel álláspontját képviseli, nem a magyar emberekét – összegzett.

Hollik István kiemelte: 

a kormány soha nem fog támogatni olyan szankciós javaslatokat, amelyek veszélybe sodorják Magyarország energiaellátását, a magyar gazdaságot és a családokat.

A nemzeti érdek képviseletéhez minél szélesebb körű egyetértésre és támogatásra van szükség – hívta fel a figyelmet a Fidesz kommunikációs igazgatója, arra kérve mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt.

Borítókép: Hollik István, a KDNP képviselője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.