időjárás 1°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Karácsony Gergelyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat

Forrás: ORIGO.HU
2022.10.05. 06:50 2022.10.06. 09:01
Karácsony Gergelyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat

Sztrájkba léptek a kukások a fővárosi közterületfenntartónál, az FKF-nél. Azt sérelmezik, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről, ráadásul ellenőröket vettek fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök viszont sokkal többet keresnek, mint ők. A sztrájkról beszámoló Blikk tudósítása szerint a fővárosi cég baloldali vezetése nem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, sőt kirúgással fenyegették meg őket – olvasható az Origó.hu cikkében.

Sztrájkba léptek a kukások a fővárosi közterületfenntartónál, az FKF-nél. Azt sérelmezik, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről, ráadásul ellenőröket vettek fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után, az ellenőrök viszont sokkal többet keresnek, mint ők. 

A sztrájkról beszámoló Blikk tudósítása szerint a fővárosi cég baloldali vezetése nem hajlandó tárgyalni a dolgozókkal, sőt kirúgással fenyegették meg őket.

A Blikk szerint elsősorban azon háborodtak fel az FKF Ecseri úti telepi dolgozói, hogy korábban valaki azt nyilatkozta, a hulladékszállítóknál a fizetés a négyszázezer forintot is elérheti bizonyos idő után, ami nem igaz, ennek alig fele a fizetésük.

A másik, amit kifogásolnak, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.

Azt mondták, a kukásautókat most leadják azzal, hogy hibásak, nem lehet velük dolgozni, így nem is indulnak majd el – írja az Origó.hu.

A Blikk tudósítása szerint a dolgozók megdöbbenésére reggel háromnegyed nyolckor egy szakszervezeti vezető ment le hozzájuk, aki azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem dolgoznak, kirúgják a sztrájkolókat. 

Őt az egyik dolgozó küldte el, felhívva a figyelmét, hogy a szakszervezet dolga a dolgozók képviselete lenne, nem pedig a munkáltató érdekeinek a képviselete a dolgozókkal szemben.

A jelenetet bemutató videó ITT nézhető meg.

Délelőtt tíz óra előtt egy felsővezető ment le a dolgozókhoz, de nem született semmiféle megegyezés, közölte, hogy nem tárgyalnak. 

A lap azt írja, hogy reggel még csak az Ecseri úton sztrájkoltak, de amikor más telephelyen dolgozók megtudták, mi történik ott, ők is leálltak a munkával.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Origó/Koncz Márton)

Szemétkáosz Budapesten

Miért „szemétkedik” Karácsony?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.