„Nem hagyunk cserben senkit”

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke közölte, nyerni kell ahhoz, hogy túléljünk.

2022. 11. 12. 12:19
II. KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR MÉDIATALÁLKOZÓ
Balogh László
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyernünk kell ahhoz, hogy túléljünk – közölte Balogh László Visegrádon, a II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón elmondott nyitóbeszédében a külhoni sajót képviselőihez szólva. A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának az elnöke a Kárpát-medence tudósítóihoz szólva rögzítette: 

nem hagyunk cserben senkit.

Mint mondta, cselekedni kell, ahogy tették az elmúlt időszakban is. A saját életútját felidézve közölte, hogy a Rákosi-, valamint a Kádár-korszakban is hittanórára jártak. – Kialakult még az 1970-es évek végén, hogy szembemegyünk a kommunistákkal, és ekkor próbálgattuk azt az orosz szót, hogy szamizdat – emlékezett vissza. Majd leszögezte: hazugság, hogy a későbbi SZDSZ-tagok adták volna ki az első szamizdat anyagot 1981-ben, mivel arra két évvel korábban, a saját házi nyomdájukban került sor.

– Ma úgy tudjuk, hogy konzervatív oldalról senki nem vett részt ebben a folyamatban és társutasok lettünk volna, ami hazugság 

– hangsúlyozta a kuratóriumi elnök. Ezután felidézte, hogy ma is híres, egykori SZDSZ-es politikusok kifogásolták, hogy a kiadványukon szerepelt a Kossuth-címer. Ám elmondta, hogy mindez nem akadályozta meg azt, hogy együtt dolgozzanak olyanokkal, akik liberálisnak vallották magukat, mert ők is szemben álltak a kommunista rendszerrel. Emellett a rendszerváltás időszakáról szólva felidézte: 1990 után figyelmeztették Antall József miniszterelnököt, hogy a média a jobboldal ellen van, amire a néhai kormányfő úgy reagált, hogy 

a demokrácia majd megoldja.

A kuratóriumi elnök jelezte: a közmédia átalakítása során nem véletlenül választották a Duna Médiaszolgáltató nevet, mert a rendszerváltás után a Duna Televízión egy nemzetibb hangot lehetett hallani, mint a Magyar Televíziónál.

– A következő cél a magyar kultúra megerősítése lesz

– zárta beszédét Balogh László.

Borítókép: Balogh László (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.