Rétvári Bence: Nekünk az volt a fontos, hogy legyőzzük a járványt

A hatféle vakcinának is szerepe volt a sikeres védekezésben.

Bákonyi Ádám
2022. 11. 02. 12:25
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. június 28. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László a napirend előtti felszólalásában precedensértékűnek nevezte a New York-i Legfelsőbb Bíróság ítéletét, amely szerint jogtalan volt azoknak a munkavállalóknak az elbocsátása, akiket pusztán azért rúgtak ki az állásukból, mert nem voltak hajlandók felvenni az „úgynevezett Covid-oltásokat”.

A Mi Hazánk képviselője hangoztatta: az ítélet szerint azért voltak jogtalanok ezek az elbocsátások, mert mára kiderült, hogy az oltások, különösképpen az mRNS-alapúak nem akadályozzák meg a fertőzés továbbadását. Megjegyezte: Olaszországban már vissza is kapták a munkájukat azok, akiket ugyanezen okok miatt bocsátottak el. – A magyar kormány mikor szeretné végre kimondani, hogy jogtalan volt azoknak az elbocsátása, akik pusztán a Covid-oltások felvételének megtagadása miatt veszítették el a munkájukat? – kérdezte Toroczkai László. Közölte: az üggyel kapcsolatban a Mi Hazánk frakciója határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek, és azt kérik a kormánytól, hogy dolgozza ki azokat a részletszabályokat, amelyek alapján az érintett munkavállalók visszakaphatják állásukat. Akik pedig már időközben átképezték magukat, és más területen helyezkedtek el, azokat három havi fizetésükkel kárpótolják. 

Rétvári Bence a válaszában ritka pillanatnak nevezte, hogy a Mi Hazánk képviselője a New York-i Legfelsőbb Bíróság döntését javasolja irányadóként a magyar parlamentnek. Az államtitkár közölte: a baloldal roppant veszélyes politikát folytatott a járvány elleni védekezéssel kapcsolatban, folyamatosan támadta azt, sőt még országgyűlési határozati javaslatot is benyújtott, hogy megtiltassa a keleti vakcinák használatát.

 Ha rajtuk múlt volna, akkor az oltási program lassabb lett volna, és hat helyett csak négy vakcinából választhattak volna a magyar emberek. Egyedül a Fidesz–KDNP-kormány képviselte azt az álláspontot, hogy mindenki számára biztosította az oltás lehetőségét – jelentette ki Rétvári. 

Megjegyezte: csupán a veszélyhelyzet egy bizonyos időtartama alatt, egy bizonyos kör, például az egészségügyi dolgozók vagy a pedagógusok számára tették kötelezővé az oltást. Az államtitkár rámutatott arra is: a járvány alatt nemcsak a saját állapotunkért vagyunk felelősek, hanem az embertársainkért is, legfőképp a szüleinkért, nagyszüleinkért, az idős emberekért vagy az olyan állandó krónikus betegséggel élőkért, akiknek az immunrendszere gyengébb, így a járvány megfékezésére az oltás bizonyult a leghatékonyabbanak. 

– Nekünk az volt a fontos, hogy legyőzzük a járványt. A legkiválóbb tudósokat vontuk be ebbe a tevékenységbe, minden nemzetközi szervezettel konzultáltunk, legyen az WHO vagy mások, amelyek jónak minősítették Magyarország járványügyi védekezését. Örülünk annak, hogy a járványt valóban a világon elsők között az egyik leggyorsabban tudtuk legyőzni, és ebben bizony a hatféle vakcinának is szerepe volt. Sajnáljuk, hogy ebben a baloldalról nem kaptunk támogatást – zárta szavait Rétvári Bence.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.