Ezer embernek osztottak ételt az ökumenikusok

Advent utolsó hetében az Ökumenikus Segélyszervezet napi ezer adag ételt oszt ki a hajléktalanoknak és a rászorulóknak. Minden nap más mecénás gondoskodik az ételről – olvasható az Ökumenikus Segélyszervezet közleményében.

Magyar Nemzet
2022. 12. 21. 12:30
null
Fekete Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt tapasztaljuk, hogy napról napra hosszabb a sor, ahogy híre megy a szeretetvendégségnek

 – mondja Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. – És már nemcsak hajléktalanok jönnek, akiket a kerületben már arcról ismerünk, hanem egyre több elszegényedő ember is kér egy tál ételt. 

Süllős Gyuláné, a magyar közétkeztetés ismert és megbecsült alakja elárulta, mi minden szükséges ahhoz, hogy a keddi menü, a marhapörkölt tarhonyával elkészülhessen. Pontosan ezer adag. 150 kiló marhacomb, ötven kiló vöröshagyma, húsz kiló sertészsír, tíz kiló paradicsom, tíz kiló paprika, három kiló fokhagyma, valamint egy „csipetnyi” fűszer, mármint három kiló pirospaprika, három kiló só és majd egy kiló római kömény. A köretként felszolgált 150 kiló tarhonyát 15 liter étolajban pirítják és öt kiló sóval ízesítik. Az adventi szeretetvendégség 11 órakor nyílt meg, a hatalmas sátor előtt addigra már hosszú sor kígyózott. 

– Gyerekkoromban én is szegény voltam, de azt könnyebb volt átélni, elviselni, mert beleszülettem. Ma azt látom, hogy mind több a lecsúszott ember, akiknek nem is olyan régen még jobban ment. Csak azt mondhatom nekik, hogy nem panaszkodni kell, hanem beleállni, kibírni, átvészelni. És ehhez itt vagyunk mi is, hogy segédkezet nyújtsunk – magyarázza a volt köztársasági elnök felesége, Makray Katalin, aki minden évben osztja az ételt ebben a karácsonyi sátorban. 

Borítókép: Szeretetvendégség Csepelen (Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.