Azt tapasztaljuk, hogy napról napra hosszabb a sor, ahogy híre megy a szeretetvendégségnek
– mondja Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. – És már nemcsak hajléktalanok jönnek, akiket a kerületben már arcról ismerünk, hanem egyre több elszegényedő ember is kér egy tál ételt.
Süllős Gyuláné, a magyar közétkeztetés ismert és megbecsült alakja elárulta, mi minden szükséges ahhoz, hogy a keddi menü, a marhapörkölt tarhonyával elkészülhessen. Pontosan ezer adag. 150 kiló marhacomb, ötven kiló vöröshagyma, húsz kiló sertészsír, tíz kiló paradicsom, tíz kiló paprika, három kiló fokhagyma, valamint egy „csipetnyi” fűszer, mármint három kiló pirospaprika, három kiló só és majd egy kiló római kömény. A köretként felszolgált 150 kiló tarhonyát 15 liter étolajban pirítják és öt kiló sóval ízesítik. Az adventi szeretetvendégség 11 órakor nyílt meg, a hatalmas sátor előtt addigra már hosszú sor kígyózott.