Hornung Ágnes: Nélkülözhetetlen, hogy az egyszülős családokat is támogassák

Karácsonyhoz közeledve nélkülözhetetlen, hogy azokat a családokat is támogassák, amelyben az egyik szülő hiányzik – mondta el Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az Egyszülős Központ karácsonyi receptversenyének keddi eredményhirdetésén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 20. 14:10
HORNUNG Ágnes
Zánka, 2022. december 15. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a zánkai Erzsébet-táborban 2022. december 15-én. Európa legnagyobb táboroztatási programjában 180 ezren vettek részt az idén, az Erzsébet-táborok valamelyikében a program fennállása óta eltelt évtizedben több mint egymillióan töltötték idejüket - közölte az államtitkár. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornung Ágnes, aki a verseny fővédnöke volt, kiemelte: a kormány fontos stratégiai partnere az Egyszülős Központ.

A Süss, főzz és nyerj! elnevezésű verseny célja az volt, hogy a gyermekek az ünnephez kapcsolódó kedvencük receptjét küldjék be és rajzolják le, mi lesz belőle – tette hozzá az államtitkár.

A pályázatokat háromtagú zsűri bírálta el és ötöt díjazott. Az első három helyezett egy neves főzőiskola gyerekkurzusán vehet részt, két további résztvevőt pedig különdíjjal ismertek el. Emellett mind az öt díjazott egyenként 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott.

Az Egyszülős Központ évente többször is hirdet olyan pályázatot az egyszülős családok gyermekei számára, mely valamiféle aktivitásra ösztönzi őket, kiemelten a karácsonyi időszakban

– mondta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. Hozzátette: a központ 2019-ben indította el az Angyalok pedig léteznek elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy olyan gyerekek is kapjanak ajándékot karácsonykor, akiknek a családja ezt nem engedheti meg. A kezdeményezéshez évről évre egyre többen csatlakoznak.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek, és segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Az Egyszülős Központ segítő és közösségi tér is egyben: gyakorlati segítséget nyújtanak, rendszeres programokat, képzéseket szerveznek, támogató közösséget építenek az egyszülős családban élőknek, a szülőknek és gyerekeiknek is. A gyermekeket délutánonként korrepetálásokkal is segítik.

Borítókép: Hornung Ágnes (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.