Nacsa Lőrinc: Ködösít a baloldal a kampányfinanszírozási ügyben

Nacsa Lőrinc szerint az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botránya a baloldal kampányfinanszírozása.

Magyar Nemzet
2022. 12. 16. 15:36
NACSA Lõrinc
Amerikai választások - Az Alapjogokért Központ konferenciája Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

— A baloldal napról napra egyre jobban ködösít a guruló dollárokkal kapcsolatban — jelentette ki Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője videóüzenetében, melyet az MTI-nek küldött el. A kereszténydemokrata képviselő úgy vélekedett, hogy az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botránya ez az eset, kiemelve: a tisztánlátás érdekében még mindig a válaszokra várnak a „dollárbaloldaltól”.

Hangsúlyozta: 

a baloldali pártok több hónappal ezelőtt buktak le azzal, hogy hárommilliárd forintot kaptak külföldről a kampányukra, de a mai napig nem derült ki, hogy kik adták össze ezt a rengeteg pénzt, és mit kértek cserébe a támogatásért.

Hozzátette: mára bebizonyosodott, hogy hazugság a baloldalnak az a korábbi állítása, mely szerint az adakozás csak az Action for Democracy nevű szervezet honlapján keresztül, útlevélszám megadásával volt lehetséges. Nacsa Lőrinc kiemelte: Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal miniszterelnök-jelöltje” bevallotta, hogy nem csak magyar állampolgárok adhattak pénzt a kampányra, emellett Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester egykori tanácsadója és az Action for Democracy nevű civil szervezet irányítója pedig elmondta, hogy a szervezet közvetlen módon keresett fel támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül is.

— Közösségimédia-kampánynak nem található nyoma az Action for Democracyhoz köthető Facebook-oldalon — mutatott rá a KDNP-s politikus.

Borítókép: Nacsa Lőrinc az Alapjogokért Központ konferenciáján (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.