Vádemelés jöhet a dunaszerdahelyi véres maffialeszámolás miatt is

A Pápay klán tíz vezetőjének kivégzése miatt Szlovákiában vonhatják felelősségre a Turek néven ismert D. Alexet és B. Károlyt. Ellenük hamarosan itthon emelnek vádat Turek gyerekkori barátja, majd bűntársa, Döcher György, valamint annak bolgár testőre meggyilkolása miatt. Információnk szerint rövidesen Szlovákiában is vádemelés következhet a véres maffialeszámolás kapcsán.

2022. 12. 07. 10:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan Szlovákiában is vádat emelhetnek a szlovák és a magyar éjszakai életben Turek néven ismert magyar állampolgár, D. Alex és Bodoky Károly szlovák állampolgár ellen az 1999-es dunaszerdahelyi véres maffialeszámolás kapcsán – tudta meg a Magyar Nemzet rendőrségi forrásból.

A dunaszerdahelyi véres maffialeszámolás egyik gyanúsítottja, Turek magyar rendőrök körében (Fotó: Police.hu)


Mint ahogy arról lapunk elsőként beszámolt, a Nemzeti Nyomozó Iroda az egyik legbrutálisabban végrehajtott véres maffialeszámolás, a Döcher-gyilkosság nyomozását fejezte be a napokban. 

 

Az alvilág rettegett figuráját, a Csontkezűnek hívott Döcher Györgyöt és testőrét, a Bolgár Misi néven ismert fegyverkereskedőt 1999-ben végezték ki Döcher saját, XV. kerületi presszójában. A megalapozott gyanú szerint Döcheréket az éjszakai életben jól ismert Turek – a hírhedt felvidéki maffiavezér, Sátor Lajos segítségével – ölette meg.

 

Véres maffialeszámolás 

A kettős gyilkosság és a dunaszerdahelyi véres maffialeszámolás a szlovák és a magyar rendőrség bizonyítékai szerint szorosan összefügg, az egyik a másiknak az előzménye, a Döcher-gyilkosság megelőzte a dunaszerdahelyi mészárlást, az elkövetői kör ugyanaz.
 

 

Budapesten, a Pasarét Bisztróban fogták el 2021. október elején D. Alexet a Terrorelhárítási Központ kommandósai és a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói. 

A napokban befejezett nyomozás megerősítette a megalapozott gyanút, hogy az akkor még H. Sándor néven élő Turek 23 éve megölette gyerekkori barátját, majd bűntársát, Döcher Györgyöt és annak bolgár testőrét. 

A véres maffialeszámolás kezdete, a Döcher-gyilkosság helyszíne (Forrás: rendőrségi felvétel)

A nyomozás során bizonyították, hogy a gyilkosságot a felvidéki Bodoky Károly követte el, míg az utcán a szintén felvidéki Szamaránszky Árpád biztosított. Bodokyt Turekkel egy időben Németországban fogták el tavaly.
Amikor Döchert a saját palotai presszójában Bolgár Misivel együtt lelőtték, a dunaszerdahelyi hírhedt maffiafőnök, Sátor Lajos – és legközelebbi emberei – már második éve Magyarországon bujkáltak a szintén dunaszerdahelyi másik maffiacsoporttal, a Pápay klánnal kialakult, több halálos áldozatot követelő háborújuk miatt.

 

Kapcsolat Sátorékkal

A csallóközi banda és Sátor Lajos a bujkálásuk alatt került szoros kapcsolatba Turekkel – azaz akkor még H. Sándorral –, aki néhány évvel ezelőtt nevet változtatott, és D. Alexként törvényes építőipari vállalkozásba kezdett. Turek segítette Sátorék magyarországi, Győr környéki bujkálását, majd üzleti kapcsolatba is kerültek egymással, és együtt igyekeztek visszaszerezni Pápay Tibortól és klánjától a dunaszerdahelyi térség alvilági bevételeit adó illegális üzleteket. Turek a Döcher-gyilkosság után tette át székhelyét Dunaszerdahelyre.
A bizonyítékok szerint Turek Sátortól kért segítséget Döcher kiiktatásához, a nyomozók szerint Sátor cserébe azt kérte Turektől, hogy segítsen Pápayék kiiktatásában.
Szamaránszky Árpád, ismertebb nevén Paprika időközben meghalt, ám a Döcher-gyilkosság után alig két hónappal egyike volt annak a három merénylőnek, akik a dunaszerdahelyi Fontána étteremben lemészárolták a Pápay klán tíz tagját. 

 

Az egyik lövész Bodoky Károly volt, aki néhány hete a helyszínen el is mutogatta, hogy mit hogyan tettek a társaival együtt, miután a magyar fél átadta őt a szlovák hatóságoknak. Egyes hírek szerint együttműködik mindkét ország hatóságával, és beismerő vallomásai nagyban segítik a nyomozást, illetve a vádemelést.

Bodoky Károly (álarc nélkül) a véres maffialeszámolás helyszínén (Fotó: Paraméter.sk)


 

Turek szerepe a dunaszerdahelyi mészárlásban a közvélemény számára egyelőre nem tisztázott teljesen, még nem nyilvános adat, hogy ő is lőtt, vagy csak biztosította Bodoky és Szamaránszky vérengzését. 

Turek tagadja, hogy köze volna a gyilkosságokhoz.
Sátor Lajos 2010-ben eltűnt, a szlovák hatóságok szerint meggyilkolták, de a holttestét még nem sikerült megtalálni. Sátor egyik embere, Horváth Lehel vállalta magára, hogy 2010-ben megölte Sátort, mert veszélyessé vált a klánra.

Borítókép: a véres maffialeszámolás helyszínén, a Fontána bárban végezték ki a Pápay klán vezérkarát 1999-ben (Forrás: szlovák rendőrség)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.