Szerdán temetik Nagy Lászlót

A 2006-os gyurcsányi rendőrterrorban fél szemére megvakított tüntető ötvenévesen hunyt el.

2023. 01. 09. 17:54
Forrás: Borítókép: 2006. október 23. Nagy Lászlót egy rendőr gumilövedéke örökre megnyomorította Fotó: (Europress/AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda délelőtt kísérik utolsó útjára Nagy Lászlót, a 2006-os gyurcsányi rendőrterrorban fél szemére megvakított tüntetőt. december 6-án, ötvenévesen hunyt el, miután munkába menet váratlanul összeesett. Temetése január 11-én, fél 11-kor lesz a Megyeri úti temetőben, ahova várják mindazokat, akik ismerték, akik a sorstársai és akik elítélik a gyurcsányi idők brutális rendőri fellépését. A 16 évvel ezelőtt történtekre a 2006: A terror napjai című dokumentumfilm-sorozatban Nagy László úgy emlékezett vissza: „A rendőr, aki rám lőtt, fejre célzott. Mikor megkaptam azt a lövést, azonnal elvágódtam, és elvesztettem az eszméletemet. Másnap műtét után tértem magamhoz, és üvölteni tudtam volna a fájdalomtól. Annyit mondtak, hogy az egyik szememre nem fogok látni. Az orrom is teljesen gajra ment, a homlokom is, úgy pakolták össze a csontokat. Már másnap civil rendőrök jöttek be hozzám, faggatóztak. Nem az érdekelte őket, hogy én hogy vagyok, csak az, hogy mit csináltam előző nap.” 

– Laci élő lelkiismerete volt 2006-nak. Elvesztette az egyik szemét, elvesztette a menyasszonyát, a lakását, a munkáját. A lelkét is megviselte mindaz, ami 2006-ban történt vele, mégis hihetetlen erővel jött el az összes eseményre, állt ki a nyilvánosság elé, beszélt a vele történtekről, mindettől remélve egy morzsáját az igazságnak – fogalmazott lapunknak Skrabski Fruzsina, az Áldozatok 2006 című dokumentumfilm készítője. Hangsúlyozta azt is, szerda este, 19 órakor mindenkit várnak, hogy közösen gyújtsanak mécsest Nagy Lászlóért a Hazatérés templománál, a 2006-os áldozatok emléktáblájánál. 

 

Borítókép: 2006. október 23. Nagy Lászlót egy rendőr gumilövedéke örökre megnyomorította (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.