időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

A Kutyapárt elnöke is bírálta a dollárbaloldalt + videó

Magyar Nemzet
Forrás: ORIGO
2023.02.06. 16:49 2023.02.06. 17:56
A Kutyapárt elnöke is bírálta a dollárbaloldalt + videó

Hónapok óta tart a rendszerváltás óta kirobbant legnagyobb kampánypénzbotrány, amely a dollárbaloldalhoz kötődik. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely a Klasszis Klub című műsorban vallott a guruló dollárokról: szerinte mindenki tudja, hogy nagy külföldi támogatóktól jött a pénz, amit a baloldal kampányra költött. A dollárbaloldalhoz gurult külföldi pénzekről azt is elmondta, hogy az is egyértelmű, hogy ezt nem több ezer amerikai polgár dobta össze, hanem pár nagy támogató. A Kutyapárt elnöke – ezúttal teljesen komolyan – mondhatni, beszólt a dollárbaloldalnak – olvasható az Origó cikkében.

Kovács Gergely tulajdonképpen számonkéri Márki-Zay Péteren a dollárbaloldal kétszínűségét, hogy miközben tisztességes elszámolásról beszélnek,

kiderült, hogy négymilliárd forintnyi dollárt kaptak külföldről, amit átláthatatlanul költöttek el.

A Kutyapárt elnöke elmondta azt is, hogy a dollárokból 400 ezer kormányellenes WC-papír került hozzájuk, amit a Páva-féle Oraculum Kft. osztott szét, mert a baloldal azt szórta szét a kampány alatt, utána pedig nem érdekelte őket.

Az említett WC-papír-guriga (Forrás: Facebook)

Kovács Gergely a Klasszis Klub február 2-i adásában elmondta, hogy

ami most az elmúlt hónapokban történt az ellenzék környékén vagy hát különösen MZP (Márki-Zay Péter – a szerk.) környékén, ugye ezekkel a külföldről érkezett pénzekkel, az pedig szerintem megint egy végtelenül szomorú dolog […], de az, hogy az a miniszterelnök-jelölt, aki magára tűzi a tisztesség kék szalagját, egy elszólással bevallja, hogy négymilliárd forintnyi külföldi pénz ment a kampányára. Nem tudok máshogy fogalmazni, ugye azt hazudja, hogy ez nem a kampányra ment, és azt hazudja, hogy ezt sok ezer ember összedobta Amerikában.

A Kutyapárt elnöke kinyilvánította, hogy

nyilván ezt szerintem mindenki tudja, hogy ez nem igaz, szerintem akkor legalább megtehetné, hogy igazat mond: igen, volt pár nagyobb külföldi támogatójuk, igen, amúgy törvényesen, mert nem egy párt kapta ezt a pénzt, és hát ugye most kampányra ment, de igazából jogilag megáll meg rendben van.

Az MSZP volt kommunikációs igazgatója korábban azt mondta, hogy nagyrészt Soros Györgytől jöhetett a pénz a dollárbaloldalhoz (Fotó: Origó/Polyák Attila)

A politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy

maga a történet, ami szerintem borzalmasan hangzik. Ugyanígy, ahogy MZP ugye ezzel házal a tévékben, hogy az ő kampánya mennyire átlátható volt, és feltettek egy táblázatot erről, a világ legátláthatóbb beszámolójából, és amiből nem látni semmit, tehát nem látni, hogy az adott tétel mire lett elköltve, nem látni, melyik cégnél lett elköltve, a többi párttól amúgy meg még ennyit sem látni, ez nem nagyon bonyolult dolog…

Kovács Gergely szerint

amikor azt mondja Márki-Zay, hogy a kultúraváltásért ugye tízezrek neki Amerikából pénzt adtak, akkor valahogy nem teszi hozzá, hogy a pénz egy jó része nem hozzá érkezett, hanem az Oraculum 2020 Kft.-hez.

Ki az az őrült, aki Amerikában, aki egy Oraculum 2020 nevű MSZP-s csávó fiának, a cégének ezrek pénzt akarnak adni, tehát tényleg egy ilyen őrület!

– jelentette ki Kovács a műsorban. A Kutyapárt elnöke azt is kifejtette, hogy

egyébként annyi jó volt ebből a pénzből, hogy pont az Oraculum ezeket részben ilyen kormányellenes WC-papírokra költötte, csak aztán ezeket nem osztották ki, és megmaradt a raktárban, és ugye az ellenzéket nyilván nem érdekli a dolog, ha nincs kampány, így nyilván ezeket nem osztották ki.

– Így egy magánszemélyen keresztül eljutott hozzánk, és akkor ki tudtuk osztani, rengeteg, egyébként 400 ezer WC-papír volt, ami azért nem tíz fillér, tehát ennek a tételnek több százaléka ment olyan WC-papírra, amit ki se osztottak – hangsúlyozta Kovács Gergely.

Az eredeti cikk A Kutyapárt elnöke beszólt a dollárbaloldalnak – videó címen az Origó oldalán érhető el.

Borítókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Guruló dollárok

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.