Bősz Anett nem cáfolta, hogy a DK elindítja főpolgármesternek + videó

Sajtóhírek szerint a Demokratikus Koalíció Bősz Anettet szeretné indítani Karácsony Gergellyel szemben főpolgármester-jelöltként. A politikus ezt a Mediaworks kérdésére nem cáfolta, Tordai Bence meglepődött a hír hallatán.

Munkatársunktól
2023. 04. 01. 10:32
null
20220608 Budapest A Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Demokratikus Koalíció még nem foglalkozott a 2014-es önkormányzati választások személyi kérdéseivel.” - a fent idézett mondatot Kálmán Olga, árnyékszóvivő mondta március 28-án a Mediaworks kérdésére. Erre azonban már másnap rácáfolt Gyurcsány Ferenc Szegeden, ahol bejelentették, hogy Botka Lászlót fogják támogatni.

Közben sajtóértesülések szerint a DK jelenlegi főpolgármester-helyettesüket, Bősz Anettet szeretné elindítani Karácsony Gergely ellen. Ez a lépés azért nem lenne meglepő, mert 2019-ben is nagy meglepetést okozott, amikor Gyurcsány Ferenc a választásokat megelőzően az ATV-ben úgy fogalmazott: "Gergő mögül elment a támogatás", majd egyből be is jelentették, hogy elindítják Kálmán Olgát.

Bősz Anett a Mediaworks kérdésére az értesülést nem erősítette meg, igaz nem is cáfolta. A korábban a Liberálisok nevű pártot vezető politikus a következőket mondta:

„Jelen pillanatban nekem nincsen arra mandátumom, hogy a DK stratégiai lépéseiről bármit mondjak.”

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke meglepődött a hír hallatán, de nem tudja komolyan venni. Akkor szeretne erről véleményt mondani, ha a hírt már megerősítették.
A Mediaworks megkérdezte a Momentum bukott elnökét, Fekete-Győr Andrást is a témában, aki szerint bárki alkalmas lenne főpolgármesternek, majd azt is hozzátette, hogy náluk sem egyértelmű az, hogy támogatják Karácsony Gergely újraindítását. 

Eddig a DK-n kívül, az LMP és a Jobbik jelezte, hogy ebben a kérdésben még nem született döntés, ebbe a sorba állt most be a Momentum is Fekete-Győr kijelentésével. Jelen állás szerint Karácsony Gergely újraindítását az 1 százalékra mért Párbeszéd támogatja csak.

Borítókép: Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: Havran Zoltán (HZ))

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.