A dollárra megvett politikusok agresszív akciói is ugyanolyan veszélyesek, mint a szélsőségeseké

Az erőszak bármilyen formája elfogadhatatlan, legyen az szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali.

Bákonyi Ádám
2023. 05. 08. 12:43
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. május 2. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány nem a szélsőjobboldalnak, hanem kifejezetten a baloldalnak, a balliberális globalista oldalnak tesz szívességet és vele játszik össze – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Toroczkai László.

A Mi Hazánk frakcióvezetője szerint ezt igazolja, hogy míg a kormány valósággal „színpadot kovácsol” Hadházy Ákosnak és a momentumos politikusoknak azzal, hogy nem bontja le a kordonokat a karmelita elől, addig egy szélsőjobboldalinak mondott harcművészeti rendezvényre több száz rendőr vonult ki. – Azt látjuk, hogy a szélsőbaloldali terroristák napokig szabadon támadhatták meg a magyarokat Budapest utcáin, míg az úgynevezett szélsőjobboldali zárt sporteseményt nem tartrhatták meg, ahol nem magyarokat akartak megtámadni – mondta Toroczkai László.

Rétvári Bence válaszában felidézte a rendőrség vonatkozó közleményét, miszerint a sporteseménynek beállított militáns neonáci küzdősport-rendezvény ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó volt, ahol a korábbi tapasztalatok alapján feltételezhető volt a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése.

Magyarország közismerten zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, melyeket a jog eszközeivel is üldöz. A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni, és ez így is történt a hétvégén is

– fogalmazott a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Hangsúlyozta: a magyar emberek békében és biztonságban szeretnének élni, így a radikalizmus, az erőszak bármilyen formája elfogadhatatlan, legyen az szélsőjobboldali vagy szélsőbaloldali . – Nagyon sok honfitársunk hordoz sebeket a holokauszt és a kommunizmus korszakából is. Mind a kettőre figyelemmel kell lenni, ezért semmilyen neonáci szélsőséges megemlékezés, és természetesen szélsőbalos antifaesemény sem tűrhető meg Magyarországon – fogalmazott. 

Rétvári Bence ugyanakkor azt is veszélyesnek nevezte, amikor nem a szélsőséges kis csoportokban, hanem „dollárra megvett politikusokban” látunk hasonló agresszív akciókat.

Hangoztatta: a karmelitánál történtek mellett ilyen volt, amikor Fekete Győr András füstgázgránátot dobott a rendőrökre, amikor Gulyás Márton többféle közintézményt lefestett, illetve ilyen volt, amikor a baloldali képviselők betörtek a közmédia épületébe.

– Azért veszélyes ez, mert olyan politikusok teszik ezeket, akikről tudjuk, hogy külföldről megvásárolták őket. Ahogy brüsszeli politikusokat is megvásároltak Katarból, úgy budapesti politikusokat is megvásároltak Brüsszelből – mondta az államtitkár. 

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.