Rendőr hozott le egy idős férfit a villanyoszlopról + videó

A hetvenkilenc éves helyi lakos az intézkedő rendőrnek elmondta, hogy egy családi veszekedés után jutott arra az elhatározásra, hogy végez magával.

Magyar Nemzet
Forrás: VEOL2023. 05. 03. 9:13
Életet mentett a szolgálatirányító parancsnok Balatonfüreden 📞 Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. április 30-án 11 óra körül arról, hogy Balatonfüreden egy villanyoszlopra mászó idős embert láttak. Babos Tibor rendőr főtörzszászlós👮‍♂️, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka azonnal a helyszínre sietett szolgálati motorkerékpárjával. 🚔 Oda érve észlelte, hogy az életveszély valós, az idős férfi egy körülbelül 10 méter magas fémoszlopon egyre feljebb mászik. Szóval tartotta a férfit, majd megnyugtatta és lebeszélte végzetes tervéről, továbbá kérte, induljon el lefelé. A férfi a határozott rendőri fellépés hatására lassan visszamászott, akit a szolgálatirányító parancsnok lesegített az oszlopról, majd visszakísérte őt az úthoz, leültette, és az időközben értesített mentőszolgálat kiérkezéséig felügyelet alatt tartotta. 🔹️A 79 éves helyi lakos az intézkedő rendőrnek elmondta, hogy egy családi veszekedés után támadt az a rossz ötlete, hogy önkezűleg eldobja az életét. Az idős férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. 🚑 📞Amennyiben úgy érzi, nehéz lelki helyzetben van és nem tud egyedül megküzdeni problémáival, hívja a lelkisegély szolgálat a nap 24 órájában működő 116-123-as számát! 🙏 (A videó korhatár korlátozású) Forrás: Facebook/Veszprém vármegyei rendőrség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délelőtt 11 óra körül bejelentést kapott a rendőrség, hogy egy villanyoszlopra mászó idős embert láttak Balatonfüreden. Babos Tibor rendőr főtörzszászlós, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka a szolgálati motorkerékpárjával a helyszínre sietett – ismertette a Veszprém vármegyei rendőrség.

A főtörzszászlós látta, hogy az életveszély valós, 

az idős férfi egy körülbelül tíz méter magas fémoszlopon egyre feljebb mászik. 

A rendőr szóval tartotta a férfit, majd megnyugtatta, és lebeszélte végzetes tervéről. Arra kérte, hogy induljon el lefelé.

Az idős férfi a határozott rendőri fellépés hatására lassan visszamászott. A szolgálatirányító parancsnok lesegítette az oszlopról, és visszakísérte az úthoz. Értesítette a mentőszolgálatot, és amíg kiértek, vigyázott a férfira.

A hetvenkilenc éves helyi lakos az intézkedő rendőrnek elmondta, hogy 

egy családi veszekedés után jutott arra az elhatározásra, hogy végez magával.

Az idős férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték – írja a Veszprém vármegyei hírportál.

Borítókép: Részlet a helyszínen készült videóból (Forrás: Facebook/Veszprém vármegyei rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.