Nem a lifttel van a baj, hanem az utassal, legalábbis a BKV szerint

De akkor a 4-es metró vonalán miért működnek?

magyar nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 07. 10. 9:04
null
Budapest, 2019. április 4. A felújított Újpest-városkapu metróállomás a 3-as metróvonal északi szakaszán 2019. április 4-én. A 3-as metróvonal megújult északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszát március 30-án átadták át. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben nem mindig működtek a liftek a 2023 nap alatt, 225 milliárd forintból felújított M3-as metró vonalán – jelezték a Világgazdaság olvasói a lapnak, ezért megkeresték a BKV Zrt.-t, amely válaszában gyakorlatilag azt írta, nincs ebben semmi meglepő, és mindez többnyire az utazási kultúrának köszönhető. 

A vállalat válaszában leszögezte, hogy a leggondosabb tesztelési, ellenőrzési, átvételi munkákat követően is felléphetnek még kisebb zavarok, utánállítási feladatok. Úgy fogalmaztak:

„A BKV Zrt. karbantartó személyzete ilyenkor azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket az esetleges hibák mielőbbi elhárítására, amelyek az esetek döntő többségében az utazóközönség nem megfelelő utazási kultúrájából adódnak”

Érdeklődtek arról is, hogy eddig hányszor fordult elő és milyen hosszú ideig nem használhatták az utasok a lifteket, amelyre azzal reagáltak, hogy „a hibajavítás a legtöbb esetben jellemzően perceket vesz igénybe, azonban előfordulhat hosszabb időtartamú javítás is a hiba jellegéből adódóan”.

A lap felidézi, hogy a 3-as metró vonalán naponta többen utaznak, mint a MÁV teljes hálózatán, így az utasoktól is türelemre volt szükség a felújítás időtartama alatt. A munkálatok összesen 67 hónapon át tartottak, egészen pontosan 2017. november 6-án kezdték, és 2023. május 22-én adták át a teljes vonalat, amikor megnyílt a Lehel téri és a Nagyvárad téri állomás is.

Borítókép: lift a 3-as metró egyik állomásán (Fotó. MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.