Valami nincs rendben a 4-es metróval? Kísérő nélkül maradt egy gyermekcsoport, mert becsukódott az ajtó

Már nem maradt idejük felszállni.

Magyar Nemzet
Forrás: Index, RTL Klub2023. 04. 08. 9:40
null
Budapest, 2020. január 20. A BKK Budapesti Közlekedési Központ által üzemeltetett M4-es metró egyik beérkezett Alstom Metropolis szerelvénye áll a Móricz Zsigmond téri mélyállomáson. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Nagy Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kísérő nélkül maradt gyermekkel indult el a szerelvény a Bikás parknál, ugyanis a tanárok előtt bezáródott a 4-es metró ajtaja. Utóbbiak úgy vélik, a sok leszálló miatt nem maradt elég idő a felszállásra, azonban a BKV azt mondja, a kísérők hibáztak.

Az incidens még április 4-én történt, amikor a tanárok egy tizenkét fős csoporttal akartak a metrón utazni, azonban kisebb káosz tört ki, mert bár a gyerekeknek sikerült felszállni, a pedagógusoknak már nem volt idejük ugyanerre. 

A kísérő hiába tette be a lábát és a vállát a két ajtó közé, nem tudta megakadályozni az indulást.

Az ügy azzal végződött, hogy a tanárok értesítettek egy biztonsági őrt, aki telefonált a következő állomásra. Tőle kapták azt a tájékoztatást is, hogy az ajtó csak 18 másodpercig van nyitva. A pedagógus megjegyezte, hogy a túl gyorsan záródó ajtók akár veszélyesek is lehetnek – számolt be az ügyről az Index az RTL Híradó nyomán.

Borítókép: 4-es metró (Fotó: MTVA/Nagy Zoltán )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.