Mit keresett Korányi a 99 Mozgalom kampányeseményén? + videó

A Mediaworks felvételeinek tanúsága szerint az ellenzéknek külföldről pénzt gyűjtő Korányi Dávid végig a háttérből figyelte Karácsony Gergely egyik kampányeseményét. A Korányihoz kötődő Action for Democracy honlapján egy ideig szerepelt Karácsony 99 Mozgalma a támogatottak között. Mindez érdekes kérdést vet fel.

Munkatársunktól
2023. 07. 10. 15:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kezdődjön a változás!” – ezzel a címmel tartott Karácsony Gergely 2021. szeptember 17-én egy kampányeseményt, ami az előválasztást népszerűsítette. A rendezvényen a főpolgármester miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló 99 Mozgalom arculati elemei köszöntek vissza. Sőt a Facebookon is a 99 Mozgalommal népszerűsítették ezt az eseményt. 

A Mediaworks felvételeinek tanúsága szerint amíg Karácsony Gergely a színpadon beszélt, a háttérből nem más, mint Korányi Dávid figyelte az eseményeket.

Karácsony korábbi városdiplomáciai főtanácsadója az utóbbi hónapokban azért került a figyelem középpontjába, mert az általa működtetett Action for Democray nevű szervezeten keresztül érkeztek külföldről pénzek a kampányidőszakban a magyar ellenzékhez. Az Action for Democracy honlapján ráadásul egy ideig Karácsony Gergely mozgalma is szerepelt a támogatottak között, majd tévedésre hivatkozva törölték onnan.

A főpolgármester többször is hangoztatta, hogy Korányi az ő mozgalmának nem gyűjtött pénzt, illetve, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányába nem kerültek külföldi adományok. 

Így viszont felvetődik a kérdés: mit keresett Korányi a 99 Mozgalom 2021. szeptemberi rendezvényén, s miért hallgatta úgy Karácsony színpadi szövegét, mint egy kampányember? 

Megjegyzendő: az esemény jelentős volt, az előválasztás egy nappal később elkezdődött.

Érdemes felidézni: a Nemzeti Információs Központ nyilvánosságra hozott jelentéséből az derült ki, hogy egy párbeszédes politikus, Perjés Gábor, tizenkilenc részletben több mint ötszázmilliót fizetett be a 99 Mozgalom számlájára forintban, fontban és euróban.

Borítókép: Korányi Dávid és Karácsony Gergely főpolgármester (Forrás: Facebook/Karácsony Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.