A Szikra-tábort lefújták, Budapestre vonulnak az aktivisták

A szervezők azt ígérik, nem hátrálnak, és a fővárosba jönnek baloldali közösséget építeni.

2023. 08. 10. 21:21
JÁMBOR András Imre
Budapest, 2022. november 23. Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselõje kétperces felszólalása az Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztus 18–20-i Szikra-tábort a tervezett formában nem tudjuk megtartani! – erről tájékoztattak a szervezők. Ezt azzal indokolták, hogy „a dunakanyari helyszínről most újfent politikai nyomásra rakott ki minket a tábor működtetője”. Kiemelték: akik már fizettek, azoknak természetesen megtérítik a tábori regisztrációs díját. Megköszönték a jelentkezést azoknak, akik regisztráltak a táborra, és megígérték: jövőre mindenképp újrakezdik.

Jámbor András alapította Szikra Mozgalom
A Szikra-tábor idén még elmarad Fotó: Facebook/Szikra Mozgalom

Emellett nyomban közöltek, van azonban egy jó hírük is: bár a Szikra-tábor az eredeti tervek szerint nem tud megvalósulni, nem törnek meg.

– Ha el akarják lehetetleníteni a táborunkat, hát #csakazért is szervezünk az orruk elé egy hamisítatlan baloldali közösségépítő rendezvényt. #Csakazértis találkozzunk augusztus 19-én Budapesten, ahová annyit teszünk bele ebbe az egy napba a 18–20-i tábor programjai közül, amennyit csak lehet! – emelték ki. Hangsúlyozták, hogy az adományozóknak köszönhetően a rendezvény ingyenes.

Brutális politikai ellenszélben van most a közösségünk, de a Szikrát ez nem oltja ki! Bármennyire is erőlködik a hatalom, nem fognak megállítani minket! (…) El akarták lehetetleníteni a táborunkat? Hát akkor megtartjuk a programokat Budapest szívében, a Népligetben, ingyenesen! Várunk téged is, Mária, augusztus 19-én, teljes program és részletek a Facebook-eseményben! Jössz velünk?

– fogalmaztak a szervők, akik Budapestre baloldali közösségépítést és a Fidesz fricskázását ígérték.

Borítókép: Jámbor András (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.