Ezt tegye, ha elege van a házalókból

Néha nagyon rámenősek.

Magyar Nemzet
Forrás: kemma.hu2023. 08. 10. 14:21
kopogtató, házaló Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hasznos dolgokat is kínálhatnak, de nem árt vigyázni, ha házaló árusok csengetnek be hozzánk – írta a Kemma.hu. Ha rámenősen viselkednek, akkor nehezen tudjuk őket elküldeni a kaputól, ilyenkor bátran kérjünk segítséget, akár a rendőrségtől, polgárőröktől is. 

A napokban az egyik Komárom-Esztergom vármegye település lakói kezdtek el arról beszélgetni a közösségi oldalakon, hogy két hölgy járja utcákat. 

Van, aki szerint az árusok erőszakosabbá váltak,

 amikor tudatta, hogy nem akar vásárolni, másnál pedig az elköszönés után is hosszabb ideig a kapualjban maradtak és kíváncsian beleskelődtek az udvarba.

Az esettel kapcsolatban a Kemma megkereste a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Alapból nem minősül zaklatásnak, ha becsöngetnek hozzánk, 

de ha az árusok nem akarnak távozni tőlünk, akkor rendőrt hívhatunk, vagy ismerősünknek, szomszédainknak is érdemes szólni. 

Amennyiben a járőrök helyszínre mennek, igazoltathatják és ellenőrizhetik az utcát járókat – mondta Gányai Balázs rendőr őrnagy, sajtóreferens. Hozzátette: ha házalóktól vásárolunk, annak még önmagában nem kell, hogy veszélye legyen. 

Ellenben érdemes ügyelnünk, hogy a bejárati ajtó vagy kapu zárva legyen még akkor is, ha otthon vagyunk.

 Az általános szabály most is érvényes, tehát nem szabad idegeneket beengednünk a lakásba és az udvarba, ha pedig segítségre van szükségünk, javasolt a 112-es segélyhívó tárcsázása, vagy jelezhetünk a helyi polgárőröknek is.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.