Csaknem kétmillióan hajóztak az idei szezonban a Balatonon

Mind a tavalyi, mind pedig a 2019-es év utasszámait felülmúlja az idei év.

2023. 09. 10. 10:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha nyár, akkor Balaton, ha pedig Balaton, akkor hajózás! Ez volt a mottó idén is és a 2023-as nyári szezonban is sokan választották a Balatont, ahol aztán kompra, hajóra is szálltak” – számolt be róla közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. 

A kormányszóvivő posztja szerint 

„egymillió-kétszázezer fölött a kompok forgalma és közel hétszázezer utas a személyhajókon, ami mind a tavalyi, mind pedig a 2019-es év utasszámait felülmúlja.

Külön öröm, hogy egyre több biciklis is a hajókat választja, tavalyhoz képest a kompokon közel 10 százalékos bővülés mellett számuk meghaladja a 100 ezret, míg a személyhajókon eddig 22 százalékkal többen utaztak kerékpárral, mint tavaly ilyenkor” – tette hozzá Szentkirályi. 

Zárásul azt írta: „a kompok egész évben várják az utasokat, ahogy a Balaton is az év minden időszakában remek programokat és élményeket kínál!”

Borítókép: Személyhajó a Balatonon (Forrás: Bahart)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.