Ellenőrizhetetlen hátterű pedagógustörténetekkel hergel a dollármédia

Az oktatással kapcsolatban az utóbbi időben a baloldali médiában megjelent rémhírek sok esetben ellenőrizhetetlen forrásból érkeznek, hiszen bárki anonim megoszthatja a saját gondolatait, így senki sem tudja majd, hogy megtörtént eseményt olvas vagy a beküldő csupán hirtelen felindulásból ragadott tollat, billentyűzetet – hívta fel a figyelmet a Klebelsberg Központ lapunknak eljuttatott közleményében.

2023. 09. 14. 21:22
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan már lapunk is hírül adta, a 444 még július harmadikán indította el távozótanár-számlálóját, ugyanis szerintük pedagógusok tömege helyezte kilátásba felmondását az új pedagógus-életpályáról szóló törvény elfogadása kapcsán. A lap így szerette volna szemléltetni az általuk vélt problémát, csakhogy a számláló teljesen megállt, már hosszú ideje nem frissítették.

A felmondáshullám jól láthatóan elmaradt, ugyanis a számláló augusztus 31-e óta ugyanazt az értéket mutatja.

A baloldal újra akcióba lendül, de van egy kis gond

A Telex azonban továbbra is arra biztat mindenkit, hogy küldjenek olyan abszurd, groteszk történeteket az iskolakezdéssel kapcsolatban, amelyeket saját maguk tapasztaltak. A lapnak beküldött információk alapján például olyan történetek is megjelentek, miszerint akadt olyan intézmény,ahol „A matekot a tesitanár tartja, a természettudományokat egy tanár tartja és a könyvtáros. Angolóra hol van, hol nincs, talán egy tanár van, ezért az eddigi kiscsoportos órákat most már összevontan tartják teljes létszámmal és eltérő tudásszintekkel” – olvasható a lap oldalán.

Az egyetlen gond mindezzel, hogy ilyen történeteket bárki beküldhet, a lap pedig változtatás nélkül közölheti azokat.

Így az információk nehezen, illetve sehogyan sem ellenőrizhetők az azt közlő portál nélkül. Ugyanez a helyzet a Szülői Hang oldalán is, ahol szintén gyűjtik ezeket az írásokat.

A Klebelsberg Központ közleményben reagált

A Magyar Nemzet megkereste a köznevelési intézmények tevékenységének irányításáért és ellenőrzéséért felelős intézetet arról érdeklődve, hogy miként látják az ilyen történetek megjelenésének okát, hátterét. Lapunkhoz eljuttatott levelük alapján a Klebelsberg Központ kijelentette: „A hónapok óta tartó ellenzéki tüntetéseket nyíltan támogató csoportok honlapjain számos ellenőrizhetetlen kritika olvasható, amely a köznevelés, illetve az iskolák állapotával foglalkozik. Ezek érintik az alapítványi, az egyházi és a tankerületek fenntartásában lévő iskolákat is. Legtöbbször sem a konkrét iskolát, sem a fenntartót nem jelölik meg a panaszoknál, ezért ezekre nem is lehet érdemben reagálni.”

A közlemény úgy folytatódik:

„A legtöbb észrevétel a még nem elfogadott órarendekkel, csoportbontásokkal kapcsolatos. A bizonytalanságot még az adhatja a helyettesítéseknél, illetve a csoportbontásoknál, hogy a nevelő-oktató munkát is meghatározó tantárgyfelosztásokat több helyen még nem hagyta jóvá a fenntartó. Ennek a határideje egységesen szeptember 22. A tankerületi központok mindent megtesznek, hogy biztosítsák a zavartalan pedagógiai munka feltételeit.”

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.