Matek korrepetálást hirdetett, szexuálisan bántalmazta a rá bízott kiskorút, fegyházra ítélték

A 15 éves lány függőségi-alárendeltségi viszonyba került a férfival, pszichésen is megroppant.

2023. 09. 19. 10:49
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc év fegyházra ítélte első fokon a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki szexuális viszonyt folytatott egy 15 éves lánnyal. Az ügyészség közlése szerint a vádlott 2019-ben, interneten keresztül hirdette magát, mely szerint matematika korrepetálást vállal. Így találtak rá a hirdetésre a 15 éves kislány szülei is, akik be is íratták hozzá lányukat. 

A férfi a székesfehérvári lakásában tartotta a felkészítést, ezt kihasználva alakította ki a szexuális kapcsolatot a fiatal lánnyal. 

A „tanár” azonban hamarosan lebukott, miután az édesanya észlelte a lánya és a férfi közötti üzenetváltásokat, közölte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a különórákra. A férfi ennek ellenére fenntartotta a viszonyt, a tapasztalatlan és naiv fiatal lányt manipulálta, érzelmileg teljes mértékben befolyásolta. 

Az aktusok során egyre inkább durva szexuális cselekmények elvégzésére, illetve eltűrésére kényszerítette, megalázta, bántalmazta. A férfi hatására a kiskorú a korábbi jó tanulmányi eredményeit lerontotta, a családjától eltávolodott, függőségi, alárendeltségi viszonyba került vele. A szülők, észlelve lányuk pszichés hanyatlását, rákérdeztek, hogy továbbra is találkoznak-e a férfival, a fiatal azonban letagadta a kapcsolatot, néhány hónap múlva viszont az egyik családtagnak mégis elmesélte, min ment keresztül.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás kért. A férfit törvény értelmében kötelező végleges hatállyal eltiltani minden olyan foglalkozástól, amellyel gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.