Van egy kis gond az Erzsébet hídnál Budán, péntekig ne menjen arra, ha nem muszáj

Hídszigetelési munkák miatt hétfőn lezárták a forgalom elől az Erzsébet híd budai hídfőjénél a Szent Gellért rakpart felé vezető lehajtót, az érintett autóbuszok módosított útvonalon járnak – közölte a megbízó Budapest Közút Zrt. az MTI-vel.

Forrás: MTI2023. 10. 09. 14:38
Budapest,,Hungary,-,September,18,2010:,Elisabeth,Bridge,(hungarian:,Erzsébet
1191519667 Fotó: Uwe Aranas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan péntekig tartó korlátozás idején a Szent Gellért tér felé kisebb kerülővel, a Szarvas térnél visszafordulva, az Attila út–Szarvas tér–Krisztina körút–Szent Gellért rakpart útvonalon lehet közlekedni.

A budai végállomásuk felé tartó 7-es és 107-es autóbuszok, valamint a 907-es, a 973-as és a 973A jelzésű éjszakai járatok a Rudas gyógyfürdőnél a fürdő túloldalán, a Gellért-hegy mellett lévő megállóban állnak meg.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél jelenleg is javítják a hídszigetelést két forgalmi sáv zárása mellett. A munka utolsó üteme a hét végére befejeződik.
A Budapest Közút Zrt. megbízásából a hétvégenként hídszigetelési munkák zajlanak a Kacsóh Pongrác úti felüljárón is; a munka ezen a hétvégén is folytatódik. 

Októberben a Hungária körúti felüljárón is lesznek hídszigetelési munkálatok.

Hozzátették, hogy a híd és a felüljárók burkolata a szigeteléssel együtt több helyen nagy mértékben elhasználódott, az aszfaltburkolat javítása önmagában már nem elegendő, ezért szükségessé vált a szigetelés lokális javítása. A közlés szerint a kivitelezések időtartama az időjárás függvényében módosulhat.

Borítókép: Erzsébet híd (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.