Majka így lett díszpolgár + fotók

Szülővárosa, az egykori kohászváros legmagasabb elismerését vehette át Majoros Péter, azaz Majka. A 44 esztendős előadó, televíziós műsorvezető időrendben a település 53. díszpolgára.

2023. 12. 11. 6:07
Majoros Péter Majka Ózdon a díszpolgári címmel Forrás: BOON/Marosréti Ervin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átadó ünnepségen a Tiszti Kaszinó tükörtermében Majka családja, gyermek- és fiatalkori barátai is megjelentek. A program az ÓMI Zenész Színház tehetséges növendéke, Rási Zorka produkciójával vette kezdetét, majd Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a kitüntetettet és a vendégeket.

Majka egy olyan példa előttem és szerintem valamennyi ózdi előtt, ami és aki egyértelműen követendő. Két évtizeden keresztül itt élt közöttünk, a fiatalságát a szülővárosának szentelte. Voltak jobb és nehezebb időszakok, mígnem megtalálta azt a lehetőséget, amely elhozhatja a sikert számára. Nem tudta, hogyan is tudhatta volna, hogy a Való Világba vezető útja vajon hová vezet a való világban. Onnantól kezdve ugyanis csak rajta múlt, hogy mit hoz ki belőle. A műsor megadta az ismertséget, ezután viszont a nagyváros és a szakma útvesztőjében is el kellett igazodnia. Nemcsak Ózdon, hanem itt is voltak buktatók, de a tehetség, ahogy mondani szokás, előbb-utóbb utat tör magának

– idézte fel köszöntőjében Ózd polgármestere. Janiczak Dávid kiemelte:

Majka profizmusa évről évre egyre inkább érezhető volt. A Belehalok című dal átütő sikere után pedig nem volt kérdés: megérkezett hazánk egyik topelőadója. Ennek most már több mint egy évtizede, Péter  sikere pedig azóta is töretlen. Nem rugaszkodott el a valóságtól, a fiatalkori barátai megmaradtak, és nem feledkezett el a szülővárosáról sem. Igaz, most már több mint két évtizede nem él köztünk, az Ózdi Hős jelző azonban mégis rajta maradt.

Majka átveszi a díszpolgári címet. Fotó: BOON/Marosréti Ervin

 

Majka mindig ózdi marad

Majoros Pétert díszpolgári címre Zsuponyó Anett alpolgármester terjesztette föl még 2021-ben, ezt a polgármester és a képviselő-testület is támogatta. A hivatalos indoklás szerint

Ózd jó hírnevét vivő zenei és televíziós pályafutása, szülővárosához kötődése, az egészségügy és sport területén nyújtott önzetlen és jótékony támogatása, személyes példamutatása elismeréseként kapta a díjat

az előadó, aki az elismerés átvétele után szólalt fel:

Hálás vagyok szülővárosomnak, hogy gondoltak rám, és ilyen rangos elismerést kaptam. Számomra Budapesten sem volt kérdés, hogy ózdi vagyok, és szívem mélyén mindig is az maradok. Nagyon sok fiatalkori emlék és élmény fűz a településhez, a személyes kapcsolatokat pedig mind a mai napig fenntartom. Fontos a család, fontosak a barátok. Kimondani is sokkoló: már 21 éve nem élek itt, de hálás vagyok Ózdnak, hogy kitanított, felnevelt, és ennyi idő után sem feledkezett meg rólam. Sok díjat kaptam, mint mindenki, így én is nagyon szeretem az elismeréseket. Két éve a borsodi önkormányzat alkotói díját vehettem át, most pedig díszpolgár lettem Ózdon. Számomra mindkettő fantasztikus dolog. Dancsok Tamás, Lampii barátom szokta mondani, hogy kétféle ember létezik: az egyik ózdi, a másik pedig az akar lenni.

Majka köszönetet mond. Fotó: BOON/Marosréti Ervin

 

Új dalok és foci

A díszpolgári cím átvétele után egy pódiumbeszélgetésen vett részt a kitüntetett. Majka visszaemlékezett az ózdi évekre, pályafutásának kezdetére. Beszélt a buktatókról, a sikerekről és az áttörésekről is.

Megjelenés előtt sokszor gondoltam azt, hogy egy-egy dalból sláger lesz, aztán mégsem így alakult. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy végül mi lesz belőle. Az új videóklip, a Balhé fogadtatása kedvező, szeretik az emberek. Most is legalább nyolc-kilenc olyan dalunk van, amely kiadásra vár, úgyhogy ebből a szempontból az előttünk álló időszak termékenynek ígérkezik. Tavasszal pedig igyekszünk újra bevenni az MVM Dome-ot, hazánk legnagyobb fedett csarnokát. A nyolcvanas, kilencvenes évek slágereit ötvözzük a saját dalainkkal, tehát érdekes és teljesen új program vár az emberekre

– mondta a díjazott, aki nem csak a kitüntetés átvételére látogatott Ózdra. Másnap 

pályára lépett az Ózd Városi Egyesület negyvenedik évfordulójára szervezett labdarúgó-gálamérkőzésen,

ahonnan már Ózd díszpolgáraként térhetett vissza jelenlegi otthonába, Fótra – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

Pódiumbeszélgetés Majkával. Fotó: BOON/Marosréti Ervin

A napi hajtásban Majka életét a zene, a tévé és a család teszi ki. Fesztiválszezonban rengeteg a fellépés, ősztől tavaszig pedig a szórakoztató műsorok felvétele és az alkotás tölti ki a mindennapjait.

Szűkebb hazájában az ember mindig jobban szeretne bizonyítani, valamint a fiatalkori emlékek, élmények is előjönnek. Hajlamos vagyok nosztalgiázni. Számomra más érzés Ózdon vagy borsodi városokban zenélni, mint az ország más pontjain. Ezzel azonban szerintem semmi baj nincs. Ilyenkor eljönnek a bulira azok az emberek, akikkel felnőttem, a régi ismeretség okán nyilván velük más a nexusom. Tudom, hogy Miskolcon, Ózdon, Kazincbarcikán, Tiszaújvárosban ők is ott vannak a színpad előtt, az pedig talán természetes, hogy szeretnék nekik az átlagosnál is jobban megfelelni. Ez így lesz a jövőben is. Immáron szülővárosom díszpolgáraként

– nyilatkozta a kitüntetés átvétele előtt Majoros Péter.

Majka és családja. Fotó: BOON/Marosréti Ervin

 

Borítókép: Majka a díjátadón (Fotó: BOON/Marosréti Ervin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.