Rejtélyes sírokra és pincékre bukkantak egy építkezésen

Új helyzet adódott.

Forrás: Bama2024. 01. 05. 11:34
építkezés Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt Magasház környékén Pécsen, a parkoló bontása közben kiderült, hogy az aszfaltos rétegek alatt olyan helyen is található pince, amely a városi pincekataszteren nem szerepelt. Emiatt az eredetileg tervezett vízáteresztő burkolat helyett szilárd burkolatot építenek, és ennek megfelelően módosítják az építkezési terveket – adta hírül a Bama

A portál az indoklásban rábukkant arra is, hogy a helyszínre tervezett pavilon alapozása közben fel nem tárt sírokat is találtak, ezért a pavilont eltolták, 

így az a feltárt sírok mellett helyezkedik majd el.

Emiatt a környező járdák, épített elemek, közművek nyomvonala is változott.  Az is kiderült: a zöldprogramnak az is a része volt, hogy a pécsi önkormányzat 2,5 millió forintnyi, nagy mennyiségű fa kiirtására készült a területen, amit végül a rejtélyes pincék és sírok miatt nem tesznek meg. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.