Magyarország egyik legnagyobb nőjogi szervezete is elítéli a Klubrádió botrányos cikkét

A Nőkért Egyesület elnöke helyesnek tartja, hogy a publicisztikát Arató András visszavonta.

2024. 02. 13. 17:00
ANTONI Rita
Budapest, 2024. február 9. Antoni Rita, a Nõkért Egyesület elnöke beszél a Momentum Mozgalom által szervezett tüntetésen a Sándor-palotánál 2024. február 9-én. A demonstrálók Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követelték, az ellen tiltakozva, hogy az államfõ kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon kényszerítés miatt elítélt korábbi igazgatóhelyettesének. Követelték továbbá, hogy távozzon a közéletbõl Varga Judit, aki korábbi igazságügyi miniszterként ellenjegyezte a kegyelmet. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elítéljük a kritika ilyen formában való megfogalmazását, helyesnek tartjuk, hogy a publicisztikát a szerző visszavonta” – kommentálta lapunknak a Nőkért Egyesület elnöke a Klubrádión megjelent botrányos publicisztikát. 

Antoni Rita úgy véli, nem Arató András volt az egyetlen, aki ilyen színvonalon érvelt, de szerinte a többi hasonló megnyilvánulás nem kapott széles körű figyelmet. 

A reakciók e csoportja világosan jelzi, amit egyesületünk mindig is hangsúlyozott, miszerint a szexizmus nemcsak jobboldali, hanem össztársadalmi probléma, így minden közegben tudatosan küzdeni kell ellene

– fogalmazott a szervezet elnöke.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Kurvák cseréje címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. 

Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, ugyanis még az url-t is átírták.

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszott az eredeti verzió. 

 

 

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzsegett a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta:

ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Arató András publicisztikája törlése után közleményben kezdett el bocsánatot kérve magyarázkodni. Az obszcén stílusra az ügy kapcsán kivált haragos indulataira hivatkozott, szavai szerint írását vagy félreértették, vagy szándékosan félreértelmezték, ezért döntött úgy, hogy végül visszavonja a cikket. Arató András azt állítja, az írás eredeti címét még a publikálása előtt megváltoztatta, és csak egy technikai malőr miatt jelent meg a botrányos cím.

Beszédes, hogy Arató András hiába gázolt bele a nők becsületébe, beszélt obszcén módon Novák Katalinról és Varga Juditról, a Klubrádióban következményként mindössze a cikk törlésére, valamint egy kényelmetlen bocsánatkérésre futotta.

Borítókép: Antoni Rita (MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.