Mártírt csinálna Pankotai Liliből a nyugati balos média

Most a naplóját adták ki a keresztényellenes kirohanásokat tevő szélsőbaloldali aktivistának.

Forrás: Mandiner2024. 03. 20. 20:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig előszeretettel foglalkozik Pankotai Lilivel a nyugati média – számolt be a Mandiner. Mint írták, a Kometa nevű francia lap most kiadta Pankotai Lili naplóját. A naplóban az aktivista a következőket jegyezte le: 

Az Orbán-kormány fenyegető leveleket küld a tiltakozó tanároknak, még el is bocsátja őket, néhányan pedig felmondanak. A fele a következő öt-tíz évben nyugdíjba megy. Ha semmi sem változik, az oktatási rendszer nagyrészt tönkremegy. Ma Pécsett tüntetek. Sokadszorra hallom a tüntetők követeléseit. Mindenkinek elege van ebből a kormányból...

Ezzel kapcsolatban egy olyan francia nyelvű posztot osztottak meg, amelyben arról írtak, hogy miután az aktivista részt vett a magyar oktatási rendszer reformja elleni tüntetésen, az Orbán-párti támogatók célpontjává vált. A posztban azt is állítják, hogy Pankotai Lilinek iskolát kellett váltania, el kellett költöznie, és még bíróság előtt is meg kellett jelennie aktivizmusa miatt. Azt is megjegyezték a bejegyzés végén, hogy Pankotai a dühös fiatalok szimbólumává vált – közölte a lap.

Borítókép: Pankotai Lili egy megafonba kiabál (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.