Tordai Bence visszautasította a meghívást, nem megy el a Groupama Arénába

Viszont meghívta a Fradi ultráit a Képviselői Irodaházba, ahol szívesen vitázna velük.

2024. 03. 08. 11:27
TORDAI Bence
Budapest, 2024. március 4. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. március 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Annyira nem érdekelnek a Fradi meccsei, hogy még Kubatov Gábor kedvéért sem fogok kimenni egyre” – fogalmazott Tordai Bence, a Párbeszéd nevű mikropárt társelnöke a Facebook-oldalán megosztott videóban. 

Mint emlékezetes, parlamenti felszólalásban az országgyűlési képviselő az elítélt momentumos Fekete-Győr András védelmében azt mondta: „egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása az bármilyen módon összehasonlítható lenne. […] A maguk fociultráit egytől egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog.”

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a közösségi oldalán frappáns javaslatot tett a rendőrök elleni erőszak miatt nemrég elítélt momentumos Fekete-Győr Andrást mentegető, ugyanakkor a fociultrákat gyalázó Tordai Bencének:

látogasson ki egy Fradi-meccsre a B középbe, és beszélgessen el a szurkolókkal!

Tordai a most közzétett videóban ismét védelmébe vette Fekete-Győrt, akinek az ügyét pitinek nevezte. Továbbá a balliberális politikus vitára hívta Kubatov Gábort, valamint a Ferencváros szurkolóit a Képviselői Irodaházba.

A Ferencváros szurkolói nagyon kemény üzenetet küldtek az őket megtámadó politikusnak, miután egy molinót feszítettek ki a Ferencváros–Kecskemét bajnoki mérkőzésen.

– Amikor elhangzott Tordai Bence felháborító parlamenti beszéde, nekem és a szurkolótársaimnak is egyértelműen az volt az első gondolatunk, hogy ezt nem hagyjuk szó nélkül – idézte fel a történteket a Magyar Nemzet megkeresésére Hamberger Ádám, a Fradi vezérszurkolója. Elmondta, hogy nem érti, honnan veszi a bátorságot Tordai, hogy ilyen kérdéskörben megnyilatkozzon, ráadásul vérlázító stílusban és mérhetetlen ostobaságot mutatva. Úgy folytatta, nem hagyhatják szó nélkül azt az általánosító hazugságot sem, ami Tordai felszólalásában ismét előkerült. – Szögezzük le: a szurkoló nem bűnöző! Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy ezt a több évtizeden át ránk sütött bélyeget lemossuk, és nem szeretnénk, ha az ilyen torz előítéletek visszatérnének a közbeszédbe – egyértelműsítette a vezérszurkoló.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.