Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Rekordösszeg: kétmilliárdos kártérítésre kötelezték Magyar Péter jobbkezének bűntársát

Óriási összeg, több mint kétmilliárd forint megfizetésére kötelezte a bíróság annak a bűnbandának a vezetőjét, amelyik egy országosan kiépített piramisjáték segítségével családok százait tette tönkre. A csalássorozatban részt vett a közzélet tisztaságát hirdető Magyar Péter egyik bizalmasa is.

2024. 06. 07. 8:05
Magyar Péter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmilliárd-háromszázötven millió forint, ekkora kártérítést kellene fizetnie a bíróság döntése alapján F. Attilának, akinek a bűnszervezete csaknem 1200 embert vert át. Ez az a piramisjáték-hálózat, aminek a kiépítésében részt vett S. Mária, Magyar Péter bizalmasa is.

Az áldozatok eddig persze nem lettek kártalanítva, ami azért sem meglepő, mert a bűncselekményből szerzett hatalmas vagyont a bűnbanda eltüntette, a hatóságok sem bukkantak eddig a pénzek nyomára.

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, a történet szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárd került elő a pénzből.  

Az ügyben 2018-ban jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Ráadásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.