Toroczkai László lemondott az EP-mandátumáról, majd gyorsan beszólt Magyar Péternek is

A Mi Hazánk európai parlamenti mandátumát Borvendég Zsuzsanna kapja meg.

2024. 06. 18. 16:24
DÚRÓ Dóra; TOROCZKAI László; BORVENDÉG Zsuzsanna
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. június 10-én. Mellette Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt (Fotó: MTI/Purger Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László aláírta a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadta az európai parlamenti (EP-) mandátumát Borvendég Zsuzsannának – jelentette be a Mi Hazánk elnöke a közösségi oldalán, majd hozzátette:

Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. hétmillió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról), és egy irányított szavazással – ígérete ellenére – megtartotta magának az EP-mandátumot. Sikerült neki nyolc érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni. Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése? Ezeknél legalább a látszatra adtak. Nem baj, vagyunk azért még egy páran, akiknek számít az adott szó, az elvek, az eszme, a közösség, akiket képviselünk.

 

Borítókép: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. június 10-én. Mellette Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.