Szakértő a kalandparki gyermekbántalmazásról: „Kétgyermekes apaként is mélységesen elborzaszt”

A biztonsági szakértő szerint a Szolnokon történt botrány nem általános eset, de fontos a folyamatos és rendszeres ellenőrzés.

Forrás: BORS2024. 07. 19. 18:41
Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas felháborodást váltott ki annak a küzdősportedzőnek a tette, aki egy gondjaira bízott kisfiút bántalmazott a szolnoki kalandparkban rendezett táborban.

Hajós István biztonsági szakértő szerint

az adott sportág felügyeleti szervének évente-kétévente ellenőriznie kellene az edzőket, akik gyermekekkel foglalkoznak.

„Szerencsére azt kell mondanom, hogy ami történt, nem általános eset, de tény, hogy időről időre kirobbannak olyan botrányok, amelyek azt mutatják, hogy a sportnevelésbe be-bekeverednek olyan személyek, akiknek nem lenne helye a szakmában. A hasonló esetek elkerülése érdekében a szakvezetők folyamatos ellenőrzésére lenne szükség, hisz attól, hogy valaki egyszer megszerezte az edzői képesítést, a személyisége alaposan változhat az évek, évtizedek alatt. Éppen ezért évente-kétévente pszichológiai alkalmassági ellenőrzésen kellene átesnie az edzőknek, a gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, hogy kiszűrjék azokat, akik nem alkalmasak a feladatuk elvégzésére” – mondta el Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja a Borsnak.

A biztonsági szakértő arra is rávilágított, hogy a szülőknek is érdemes nagyon körültekintőnek lenniük a sporttáborok kiválasztásakor is.

Sportban jártas emberként és kétgyermekes apaként is mélységesen elborzaszt ez az eset és felháborítónak tartom a történteket. Szülőként számunkra az a legfontosabb, hogy ne történhessen meg még egy hasonló eset egy gyermekkel sem!

– mondta.

Borítókép forrása: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.