Régóta vágyott rá, most hadnagy lett a honvédségnél az olimpiai aranyérmes Siklósi Gergely + videó

„Mondtam neki, hogy ha Párizsban aranyérmet nyer, előléptetjük hadnaggyá, amire egyébként régóta vágyott. Nagyon büszkék vagyunk rá, mert katonaként is sokat fejlődött, a sportteljesítményéről nem is szólva” – közölte Krizsán Szabolcs őrnagy, amikor Siklósi Gergely előléptetéséről kérdezték a Hír TV Aktuális című műsorában. Siklósi Gergely hadnagy elmondta, a mindennapokban már nem is különíti el egymástól a katonai és a sportolói életformát.

2024. 08. 31. 11:29
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Siklósi Gergely hadnagy immár hét éve szolgál katonaként. Miután teljesítette az alapkiképzést, részt vett több katonai feladatban. Mondtam neki, hogy ha Párizsban aranyérmet nyer, előléptetjük hadnaggyá, amire egyébként régóta vágyott. Nagyon büszkék vagyunk rá, mert katonaként is sokat fejlődött, a sportteljesítményéről nem is szólva – mondta Krizsán Szabolcs őrnagy, az MH Sportszázad parancsnoka a Hír TV Aktuális című műsorában.

Fotó: Hír TV

Siklósi Gergely hadnagy elmondta, nagyon örült annak, hogy az olimpián nyújtott teljesítménye miatt előléptették, és a mindennapokban ő már nem is különíti el egymástól a katonai és a sportolói életformát.

„Szerintem a kettő nagyon hasonlít egymáshoz. Szabályok szerint, fegyelmezetten, előre megtervezetten cselekszem, katonaként és sportolóként is. Apukám és nagypapám is katonaként szolgált, sokat meséltek arról, milyen jó egy közösséghez tartozni. Az alapkiképzés is kifejezetten jó emlék volt és azóta a személyiségem is sokat fejlődött” 

– mondta a katonasportoló, hozzátéve, hogy katonaélményeit, tapasztalatait rendszeresen átadja fiataloknak, és az olimpiai aranyérem még hitelesebbé teszi. 

Fotó: Hír TV

Az adásból kiderült az is, hogy jelenleg két sportszázad létezik a haderőn belül. Az elsőben olyan sportolók szolgálnak, akik vagy olimpiai kvótával rendelkeznek, vagy Európa-bajnoki, világbajnoki érmet szereztek. Ők többek között a fiatalok honvédelmi nevelésében vesznek részt és az állomány fizikai fejlesztésében segítenek.
„Vannak olyan sportágak, amelyek mozgásanyagát kiválóan tudja hasznosítani a Magyar Honvédség. Ilyen például a nyílt vízi úszás, ami főleg a katonabúvárok számára hasznos. Nem titkolt célunk az sem, hogy aktív sportolói pályafutásuk után szeretnénk őket a honvédség kötelékében tudni” – fűzte hozzá Krizsán Szabolcs őrnagy.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.