idezojelek

Hisztéria

A helyzet Brüsszelben nem változott, régóta tudjuk, hogy ezek a bizottságok nem a valóságra kíváncsiak.

Haraszti Gyula avatarja
Haraszti Gyula
Cikk kép: undefined
Fotó: Pontus Lundahl / MTI / EPA

Az Európai Parlament kötelezettségszegési eljárást kezdeményez Németország ellen, mert beengedett háromezer orosz munkavállalót, és ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent az unióra nézve, hiszen számtalan hírszerző kém is megbújhat köztük. Ez a hír természetesen nem igaz. Egy ilyen eljárás ugyanis annyira abszurd lenne, hogy az egész kontinensen tudatosulna az összes adófizető polgár számára, hogy az Európai Unió egy sóhivatal. Ezt persze mi, magyarok, már évek óta tudjuk, hiszen számos ilyen eljárást indítottak ellenünk, ha volt rajtunk sapka, azért, ha nem volt, azért.

A vegzálásunk zászlóvivője pedig a balliberálisok kedvenc keltetője, a LIBE nevű bizottság, amely most a Nemzeti kártya programmal összefüggésben kezdett politikai hisztériakeltésbe, ismét a legdurvább kettős mércét alkalmazva az ügykezelésben. 

Épphogy becsengettek az euró­pai uniós választások utáni politikai szezonban, ez a mókusőrs azonnal azt tartotta az egyik legfontosabb feladatának, hogy azzal foglalkozzon, egy jól bejáratott program alapján a magyar kormány miért könnyíti meg a lehetőséget a magyarországi munkavállalásra külföldieknek, köztük oroszoknak és beloruszoknak. 

A balliberálisok megint arra játszanak, hogy elhitessék a nemzetközi közvéleménnyel, a magyar kabinet, különösen pedig Orbán Viktor az oroszok, illetve Putyin hátsó zsebében van, lám-lám, mostantól úgy járhatnak nálunk ki és be a határon az orosz kémek, mint a vöcsök.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az újabb hisztivel csak az a probléma, hogy az általuk kipécézett Nemzeti kártya programot érintő szabályozás már régóta érvényben van hazánkban, és eddig senkinek sem jutott eszébe ezt kifogásolni. A hazánkba érkező külföldieket ráadásul a legszigorúbb nemzetbiztonsági ellenőrzésnek vetik alá, a nemzeti kártyájuktól függetlenül. A program bevezetése óta pedig csupán tíz orosz és négy belorusz állampolgár kapott nemzeti kártyát, miközben Európa-szerte több mint 720 ezer orosz és 85 ezer belorusz állampolgár tartózkodik. 

A Patrióták Európáért képviselőcsoport az újabb félreértések elkerülése végett kezdeményezte, hogy a szakbizottság vitájára az Orbán-kabinet képviselőit is meghívják, így legalább az Európai Parlament tagjai első kézből kaphattak volna hiteles információt a magyar programról. Naiv próbálkozás volt. 

A testület ülése ugyanis a kormány szakértőit kizárva, zárt ajtók mögött zajlott. Még szerencse, hogy van magyar tagja is a LIBE bizottságnak, a fideszes László András személyében, különben a jóisten tudja, hogy miket hordanának össze megint Magyarországról a háttérben, büntetlenül.

A helyzet tehát Brüsszelben nem változott, régóta tudjuk, hogy ezek a bizottságok nem a valóságra kíváncsiak. A cél legfőképpen az, hogy apropót találjanak ahhoz, éppen milyen indokkal ne fizessék ki Magyarországnak a nekünk járó forrásokat. 

Újabb és újabb gombokhoz varrják a kabátot, különben a LIBE bizottságnak és az egyéb szakbizottságoknak a hazánkról szóló jelentéseiben nem szerepelhettek volna eddig is olyan baromságok az úgynevezett jogvédő NGO-k információi alapján, hogy náci hordák menetelnek nálunk a falvakban és tombol az antiszemitizmus. Most pedig azt akarják ránk sózni, hogy egész Európa biztonságát tesszük kockára, és pont a háború- és migrációpárti uniós pártcsaládok. 

A politikai hadjárat megint tovább folytatódik, Ylva Johansson belügyi biztos be is jelentette, hogy bár kapott választ az eddigi kérdéseire, újabb levelet küldött az ügyben. Erre már tényleg nem lehet mást mondani, mint amit László András ezek után nem kis iróniával a kulcskeresőknek szegezett: amikor az ember olyan bizonyítékot keres, és olyan kockázatot keres, ami nincsen, akkor azt nyilván a végtelenségig lehet keresni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.