Vigyázzon, éjszaka akár fagyhat is a hidegebb helyeken + videó

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, így általában marad a napos, száraz idő, és néhány fokot még emelkedik is a hőmérséklet.

Forrás: MTI2024. 10. 21. 17:41
ILLUSZTRÁCIÓ (Fotó: MTI/Balaton József)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, így általában marad a napos, száraz idő, és néhány fokot még emelkedik is a hőmérséklet.

 

Hétfőn este is derült idő várható, és éjszaka is jellemzően csak kevés fátyolfelhő lehet felettünk, de az éjszaka második felére a Nyugat-Dunántúlon nagyobb területen is képződhet rétegfelhőzet. Emellett főként az északi, északkeleti tájakon helyenként köd is kialakulhat. 

Kedden nyugaton a rétegfelhőzet makacsabban is megmaradhat, de legkésőbb délután Sopron környékén is kisüthet a nap. Másutt derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 16 és 21 fok között alakul, de északnyugaton és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részén kissé hűvösebb is lehet.

 

Ilyen idő lesz a nemzeti ünnepünkön

Szerdán a pára, köd megszűnése után változóan felhős idő várható keleten többórás, másutt kevesebb napsütéssel. Nyugat-Magyarországon lesz a legtöbb felhő, ott erősen felhős lesz az ég, de estére keletebbre is erősen megnövekszik a felhőzet.

A Dunántúlon délután előfordulhat eső, zápor. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél.

 

Hajnalra általában 5 és 10 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy is lehet. Délutánra 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Balaton József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.