A ballagások is elmaradnak, virtuális búcsúzást tartanak

A II. és III. kerületben is felkészültek rá, hogy biztonságban lebonyolítsák az érettségiket.

Forrás: facebook.com/VargaMihalyKepviselo2020. 04. 29. 10:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolák kiürültek, de a tanulás nem állt meg. Köszönet a tanároknak, a szülőknek és a diákoknak az alkalmazkodásért és a többletmunkáért, amely nélkül nem lehetne eredményes a digitális oktatás – írta közösségi oldalára feltöltött videója mellé Varga Mihály pénzügyminiszter.

- A koronavírus-járvány terjedését leginkább úgy tudjuk csökkenteni, ha a személyes érintkezések számát a lehető legkisebbre csökkentjük. Ezért kellett átállni a digitális oktatásra – emlékeztetett a tárcavezető.

Varga Mihály a II. kerületi Pitypang utcai Általános Iskolában járt, ott tekintett bele egy éppen zajló digitális tanórába. Az iskola egyik tanára elmondta, egyáltalán nincs lemaradás, sőt, megtanultak a gyerekek önállóan tanulni, várják az órát.

- Az elmúlt években digitális eszközökkel is igyekeztünk támogatni az oktatás hatékonyságát – közölte a pénzügyminiszter. A II. kerületben 115 millió forintot költöttek a fejlesztésekre, többek közt notebookokat, számítógépeket, tableteket és projektorokat vettek.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy ebben az évben elmaradnak a középiskolai ballagások is, több intézmény virtuális búcsúzásokra készül. Hozzátette azt is, a legfontosabb az, hogy az érettségit letehetik a végzősök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.